Генералният директор на БНР Андон Балтаков сезира Комисията за енергийно

...
Генералният директор на БНР Андон Балтаков сезира Комисията за енергийно
Коментари Харесай

БНР се оплака от натиск на доставчик на ток

Генералният шеф на БНР Андон Балтаков сезира Комисията за енергийно и водно контролиране, Комисията за конкуренцията, ЧЕЗ, Министерството на финансите и Министерството на енергетиката за невиждан напън, на който е подложено публичното радио от доставчика на електрическа сила „ Кумер “ ООД.

На 23 юни БНР е получило от сдружението искане за увеличение на цената на доставка на електрическа сила за София и Благоевград от 99,61 лева на 149,42 лева за мегаватчас.

Андон Балтаков оповестява, че настояването е съпроводено със опасност за преустановяване на доставките на електрическа сила от „ Кумер “ ООД, ако в 3-дневен период БНР не се съгласи с нарастването или не приключи договорите за социална поръчка за доставка на електрическа сила.

В писмото си генералният шеф на националното радио приканва регулаторите да не позволен нарушаване на подаването на електрическа сила до обектите на БНР, защото може да се сътвори риск за националния публичен снабдител на радиоуслуги и задачата на БНР като обект от Националната система за обявяване на бедствия и повреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР