Генералният директор на Българското национално радио (БНР) Андон Балтаков е

...
Генералният директор на Българското национално радио (БНР) Андон Балтаков е
Коментари Харесай

Генералният директор на БНР подаде оставка

Генералният шеф на Българското национално радио (БНР) Андон Балтаков е подал оставка.

" Депозирах молба за предварително преустановяване на контракта ми за ръководство на БНР, считано от 06.08.2021 година. Мотивите са надълбоко персонални , заради което откровено апелирам за умереност от разбори и мнения ", заяви Балтаков в писмо до чиновниците, представен от БНР.

" За мен беше и привилегия, и невероятна опция да ръководя БНР в един толкоз преломен миг в историята на организацията. (...) Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере началник, който не е привързан с политически или стопански ползи и който ще продължи работата по трансформацията на организацията. Желая на всеки един от Вас триумф и разцвет ", добавя Балтаков.

Това не е първият път, в който Балтаков афишира, че напуща заемания от него пост. През октомври предходната година той разгласи, че. Причината бяха препоръчаните промени в Закона за радиото и малкия екран. Шефът на националното радио разгласи, че оповестеният за разискване законопроект не е този, към който се е обединила работната група, основана за написването му. Тогава в ефира на радиото известната ария на " Бийтълс " Let it be, която е знак на митингите в БНР още от 90-те години на предишния век.

По-малко от 10 дни, откакто подава първата си оставка, Балтаков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР