Генералната инспекция на министерството на вътрешните работи на Грузия временно

...
Генералната инспекция на министерството на вътрешните работи на Грузия временно
Коментари Харесай

Десет полицаи са отстранени от работа след разпръскването на протестите в Тбилиси

Генералната ревизия на министерството на вътрешните работи на Грузия краткотрайно в профил от работа 10 служители на реда поради превишаване на пълномощията при разпръскването на митинга пред постройката на Народното събрание в нощта против 21 юни.

Мярката ще бъде в действие, до момента в който тече следствието против тях, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Генералната ревизия на Министерство на вътрешните работи изследва въпроса за вероятното превишаване (на правомощията) от страна на обособени чиновници по време на разпръскването на демонстрацията. В рамките на делото на дадения стадий на 10 чиновници, които са взели участие в разпръскването на митинга, към този момент са прекратени служебните им пълномощия ", съобщи представител на грузинското Министерство на вътрешните работи.

Мирният митинг предходната седмица прерасна в прояви на принуждение, откакто протестиращите се пробваха да щурмуват постройката на Народното събрание, съобщи през днешния ден и.д. шеф на департамента на централната престъпна полиция Мамука Челидзе. Демонстрантите нападнаха полицията на групи и се съпротивляваха с разнообразни подръчни предмети, означи Челидзе.

Според представителя на грузинското Министерство на вътрешните работи в дейностите на двама от 10-те полицейски чиновници Генералната ревизия е открила детайли на закононарушение. Той добави също, че Министерство на вътрешните работи е готово да сътрудничи на генералната прокуратура на Грузия, която е образувала дело по члена от Наказателния кодекс на Грузия: "Превишаване на служебните пълномощия с потребление на принуждение или оръжие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР