Генералната асамблея на ООН изключи Русия от Съвета по правата

...
Генералната асамблея на ООН изключи Русия от Съвета по правата
Коментари Харесай

Русия вече не е част от Съвета по правата на човека


Генералната асамблея на Организация на обединените нации изключи Русия от Съвета по правата на индивида, а страните от Г-7 осъдиха „ кланетата на съветската войска в Буча и други елементи на Украйна “ и ги дефинираха като тежки нарушавания на интернационалното право.

Нови фрагменти демонстрират опустошението на Киевска област, в този случай на предградието Бородянка. Пред Би Би Си локални поданици описват, че съветски бойци са ги употребявани като жив щит против контраатакуващите украинци.



Седмици по-рано Сергей Стотский, брачната половинка му Олена и щерка им Анна бягали от столицата по автомагистралата, водеща на запад. Автомобилът им бил обстрелян. „ Към нас се приближи съветски боец, подвигнах ръцете си и му извиках: „ за какво го вършиме?” Жена ми не сподели нищо, по този начин разбрах, че е мъртва”, споделя той.

Европейският клон на Световната здравна организация разгласи, че се приготвя за вероятни химически офанзиви в Украйна, а Москва упрекна Киев, че се пробва да проточи или даже да провали договарянията.



„ Вчера украинската страна е показала на договарящата група черновата си на спокойно съглашение, в което виждаме явно отдръпване на най-важните клаузи, декларирани на срещата в Истанбул на 29 март”, съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров.

А от „ Анонимъс” разгласиха фрагменти от охранителните камери в Кремъл. Хакерите деятели, които по-рано оповестиха кибервойна против Русия, написаха „ Няма да спрем, до момента в който не разкрием всичките ви секрети!”

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР