Генералитетът на Сърбия продължава да дрънка с оръжия и да

...
Генералитетът на Сърбия продължава да дрънка с оръжия и да
Коментари Харесай

Историкът Димитър Атанасов: Проектите за генериране на конфликти, като този между България и Македония, продължават да работят

Генералитетът на Сърбия продължава да дрънка с оръжия и да нагнетява напрежение на национална основа. Те не престават да държат подмолни лостове на власт и въздействие в Белгард. " Настоящата косовска власт пък активизира и националистически послания. В Косово съществува демократична каста, само че и огромен брой националисти, които имат вяра в смисъла на активността на Армията за избавление на Косово и в насилието “. Така историкът Димитър Атанасов разяснява горещата тематика " Косово “ в предаването " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “.

Проектите за генериране на спорове като този сред България и Македония не престават да работят. В този подтекст може да се преглежда и актуализирането на разногласието в Косово сред сърби и албанци, добави Атанасов. " Това води до политически и стопански дивиденти на тези, които ръководят тези капацитети “, добави той.

" Надявам се културните разлики един ден да ни подбуден не да издигаме високи бели дувари посред ни, а да разпалят желанието ни да опознаем другия. За страдание планът на актуалните национални страни се пробва да ни " учи “, че другият не е значим, че прилежащите страни ни дължат или в случай че не ни дължат, то непрестанно желаят да ни лишават нещо “, обясни тезата си историкът.

Балканският район продължава да бъде място, където се мисли в етнически категории. " Ние още сме в плен на мита на 19 век, в който нацията е показана като хомогенна примес от един етнос. Това е невероятно в нито една точка на света “, счита Атанасов.

Русия последователно измества капацитета си за спорове от Сърбия другаде и това значи, че там популацията е оставено на локалните деятели. " Връзката с Москва изстива и това дава опция на Вучич да се автономизира “, съобщи още историкът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР