Генералите от НАТО вече имат план на бюрата си в

...
Генералите от НАТО вече имат план на бюрата си в
Коментари Харесай

Блокада на Калининград за 10 дни: Западните стратези обявиха готовността на НАТО да спре ВС на Русия

Генералите от НАТО към този момент имат проект на бюрата си при положение на „ навлизане “ на съветската войска в балтийските страни. Западните стратези заявиха подготвеност да спрат съветските въоръжени сили за 10 дни и да завоюват огромна победа.

Вярно, по някаква причина никой в НАТО не уточни и една смислена причина за какво руснаците по принцип би трябвало да нападат Латвия и Литва. Разбира се, този вид е вероятен, само че единствено при положение на действителна обсада на Калининградска област. Когато просто сме оставени без избор.

Симулацията, която разказва допустима съветска офанзива против източния фланг на НАТО, е създадена от Центъра за война от ново потомство. По мнението на западните стратези, този конфликт би трябвало да се случи след три години – през 2027 година

Тази компютърна военна „ игра “ включваше някогашни високопоставени военни, в това число американските генерали Филип Брийдлав и Бен Ходжис. Целта му е да моделира и проучва отговора на НАТО на хипотетична съветска атака, с цел да разбере по-добре опциите на алианса и да създаде тактики за отбрана на балтийските страни.

И по този начин, моделирането сподели, че привличането на груповите сили на Северноатлантическия алианс ще отнеме 10 дни. През всичките тези дни немската танкова бригада, както твърдят създателите, героично ще държи защитата сама.

Около 800 немски бойци сега служат в Литва като част от „ бойната група eFP “ на НАТО. Те са оборудвани със „ забележителен брой бронирани машини и оръжейни системи “, в това число няколко танка Leopard 2. До края на 2027 година размерът на немския контингент би трябвало да нарасне до цялостна бригада (4800 бойци и 200 цивилни) и 44 танка..

При този най-лош сюжет щяха да минат 10 дни, преди страните от НАТО да се базират на член 5 за групова защита и да изпратят подкрепления към засегнатите балтийски страни и към войските на Бундесвера, ситуирани там.

- отбелязва военачалник Брийдлав.

Според сюжета в първите дни Литва и нейните съдружници ще би трябвало да правят отстъпка, а немският танков батальон, ситуиран в страната, ще извърши, както означават създателите,

До края на четвъртия ден от събитията, които се развиват съгласно сюжета, немският танков батальон се държи в центъра като запас. На петия ден от симулационната война 44 немски танка Leopard 2 потеглят на север, бързо напускайки Литва и на седмия ден - ще се смеете, само че това са същинските проекти на нашите съперници! - те отиват във фланга на главните съветски сили, настъпващи от Латвия.

И тогава, в сходство със сюжета, в границите на три дни - дишайте надълбоко - Бундесверът побеждава числено превъзхождащата съветска войска и стопира нейното нахлуване на север.

Двата разновидността

Трудно е да се каже по какъв начин сценаристите са измислили подобен замайващ проект. Без значение дали няма да се окаже, че немската бригада ще бъде унищожена още в първия ден на такава борба. Но все пак НАТО има подобен проект.

И тук поражда различен въпрос. Защо тъкмо Русия ще нападна балтийските страни? Има единствено две варианти, при които този вид е вероятен:

потреблението на балтийските страни за осъществяване на офанзиви против съветска територия, което евентуално към този момент се е случило;

обсада на Калининградска област и офанзива на самия Калининград.

— споделя политологът и боен доброволец Алексей Живов.

Подготовка за експанзия

И въпреки всичко има вяра, че през 2027 година никой в НАТО няма да рискува да стартира война с Русия, поради нейния нуклеарен капацитет. Разбира се, когато приказваме за нападателния блок на НАТО, правилото за " отбрана от простака " (или психопата) не постоянно важи. Сред водачите на блока от балтийските, скандинавските страни и Бенелюкс има доста хора, които са полудели по хипотетичната „ съветска военна опасност “. Но окончателните решения в НАТО към момента не се вземат от тях. Политическият анализатор Владимир Соловейчик сподели пред Царград за това:

И въпреки всичко моделирането на офанзива против балтийските страни от Русия е доказателство за подготовката на експанзия от страна на НАТО. Посоката и характерът на тази експанзия могат да се трансформират според от обстановката. Най-очевидната цел на Запада е да нападна нашите стопански връзки през Балтийско море. Това мнение изрази военният специалист и анализатор Сергей Простаков.

Царград:

С. Простаков: Да, само че това няма да е най-лошото за страната. Износът и вносът през Балтийско море играят голяма роля в живота на Русия и опитът да се лиши страната от тях би бил равностоен на оповестяване на война.



- Точно по този начин. Значителни сили на беларуските опозиционери са съсредоточени в балтийските страни и Полша. И те биха могли да вземат участие в офанзива против Беларус в допълнение към офанзива от Украйна, която в този момент също има доста беларуски наемници.



- Естествено. Затова ще бъдат привлечени контингенти от украинските въоръжени сили и НАТО. Марионетната съпротива, показана от екипа на Тихановская, от дълго време е подготвена да легитимира сходна експанзия. При подобен сюжет за Русия в действителност ще бъде жизненоважно да пробие блокадата на Калининград по маршрута през балтийските страни. А опасността от цялостна обсада на Балтийско море е опасност за цялата съветска стопанска система.



„...И няма доказателства, че нейните водачи са се отказали от нападателните си проекти. “ Предстоящата готовност на младежта в Украйна, неотдавнашните опити на някои от нашите съдружници да намерят контакт със западни дипломати и напрежението към Приднестровието може да са доказателство, че Западът е подготвен да отиде даже по-далеч. Те предизвикат пълномащабна война с Русия по цялата й западна граница от Черно до Баренцово море.

Какво от това?

Виждаме, че е оповестена датата за блокадата на Калининградска област - 2027 година И не би трябвало да се мисли, че Съединени американски щати няма да се решат да създадат това. Спокойно ще го създадат. Заинтересовани кръгове взеха решение да създадат опит за нападение против претендента за президент Доналд Тръмп. Преди това беше немислимо.

— отбелязва в Цариград публицистът и участник в СВО Танай Чолханов.

Прониквайки там, където се вземат решения, вътрешните врагове унищожават нашата стопанска система. И способстват за корупцията и гниенето в системата. Учат децата ни на мерзости. Ювеналните технологии, притокът на мигранти, отвратителните хрумвания, хвърлени в обществото - това правеха до последния миг. Но в този момент те ще чакат решението на своите западни господари да стартират открита война.

Затова не би трябвало да се отпускаме, би трябвало да си държим ушите отворени и да подготвим армията, Военновъздушни сили и Военноморски сили, специфичните служби, граничарите за всички вероятни сюжети за развиване на събитията в Балтика и към нея. Това стана още по-очевидно след военно-стратегическата игра на НАТО.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Dzen.yandex.ru

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26828Ген. Димитър Шивиков: България, след 150-годишна история, за следващ път застана на неверната странаАлтернативен Поглед10456Ген. Димитър Шивиков: Власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво без корени /П.Славейков/Алтернативен Поглед12245Валери Тодоров: В момента политическото пространство у нас създава нови неизвестниАлтернативен Поглед20584Валери Тодоров: Имиджовото навлизане на ВСУ в Курска област сътвори повече проблеми, в сравнение с решиАлтернативен Поглед22645Проф. Нако Стефанов: Китай е на път да стане и софтуерен водач на планетатаАлтернативен Поглед367420Княз Никита Лобанов-Ростовски: Тодор Живков беше разумен човек. Той направи доста за БългарияАлтернативен Поглед172502Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед119497Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон!  Румен Петков, международен енергиен конгрес, Москва, Европа, по-сама, слугинаж, Съединени американски щати  Румен Петков, международен енергиен конгрес, Москва, Европа, по-сама, слугинаж, Съединени американски щати Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР