Generali Open, втори кръгДоминик Тийм – Джиджен Джан 1-6, 6-3,

...
Generali Open, втори кръгДоминик Тийм – Джиджен Джан 1-6, 6-3,
Коментари Харесай

Тийм с обрат за третия си четвъртфинал през годината


Generali Open, втори кръг
Доминик Тийм – Джиджен Джан 1-6, 6-3, 6-2


Доминик Тийм продължава присъединяване си на домашния шампионат в Кицбюел. Шампионът от 2019-а доближи до третия си четвъртфинал на клей през годината след поврат против Джиджен Джан.

Австриецът несъмнено не бе квалифициран в началото за вечерните условия и имаше нужда от време за акомодация. Това си пролича и от резултата в първия сет – 6-1 за китаеца.

„ Първият сет бе доста тежък с изцяло разнообразни условия от предходната вечер. Беше с 15 градуса по-топло и топката отскачаше изцяло друго. Не знаех какво става, а той играеше доста бързо “, разяснява Тийм.

Нещата се трансформираха в идващите два сета, в които първенецът от US Open 2020 не даде нито един брейкбол на противника си.

„ Опитах да стартира мача отначало от нулата. Имах добър старт на втория сет и това бе повратният миг през днешния ден. Той играеше доста бързо и доста плоско и в случай че не бях задоволително нападателен той ме надиграваше, както се случи в първия сет. Затова пробвах да играя по-офанзивно и да го накарам да прави повече неточности. Свърших добра работа във втория и в третия сет. “

За него успехите на австрийска земя са значими, откакто в сезона на клей преди този момент записа 6 победи и 5 загуби.

За някогашния №3 в света следва първа среща с Артур Риндеркнеш, който в профил втория в схемата Яник Ханфман след 7-6(3), 6-3.

Другият четвъртфинал в долната половина също е забавен. Финалистът от Хамбург Ласло Джере ще срещне първенецът от Гщаад Педро Качин, откакто двамата победиха в по два сета надлежно Тиаго Сейбот Вилд и Алберт Рамос.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР