Generali Open, първи кръгДоминик Тийм – Факундо Багнис 7-6(3), 7-6(6)Доминик

...
Generali Open, първи кръгДоминик Тийм – Факундо Багнис 7-6(3), 7-6(6)Доминик
Коментари Харесай

Доминик Тийм с трудна победа над Багнис в Кицбюел


Generali Open, първи кръг
Доминик Тийм – Факундо Багнис 7-6(3), 7-6(6)


Доминик Тийм стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Кицбюел с сложен триумф над Факундо Багнис. Австриецът имаше потребност от два тайбрека, само че в последна сметка съумя да зарадва сънародниците си по трибуните.

Следващият му конкурент ще бъде Жижен Жанг, който в профил седмия подложен Душан Лайович.

Тийм записа повече асове (10-6) и завоюва 69% от точките си на първи сервис (41/59). Бившият №3 осъществя два от петте си шанса за пробив (40%), до момента в който Багнис също реализира два брейка, само че от девет опита (22%).

Началото бе доста по-добро за Багнис, който проби пръв и поведе с 4-1. Тийм обаче съумя да изравни резултата, а при 5-4 избави пет сетбола. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който австриецът пласира няколко доста положителни бекхенда по диагонала и съумя да се наложи със 7-6(3).

Силните минути за Тийм продължиха във втория сет. Шампионът от US Open 2020 осъществя ранен пробив и натрупа задатък от 3-0. Двубоят изглеждаше решен, само че Багнис възвърне равенството и след това се стигна до нов тайбрек. В него равенството се резервира до 6-6, само че Тийм сподели повече самообладание в решаващите мигове и победи със 7-6(3) < 7-6(6) след 2 часа и 19 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР