Generali Open, четвъртфиналДоминик Тийм – Артур Риндеркнеш 4-6, 6-3, 6-4Доминик

...
Generali Open, четвъртфиналДоминик Тийм – Артур Риндеркнеш 4-6, 6-3, 6-4Доминик
Коментари Харесай

Доминик Тийм с първи ATP полуфинал от октомври насам


Generali Open, четвъртфинал

Доминик Тийм – Артур Риндеркнеш 4-6, 6-3, 6-4

Доминик Тийм се класира за полуфиналите на ATP 250 шампионата в Кицбюел след победа над Артур Риндеркнеш. Бившият №3 загуби първия сет, само че след това зарадва австрийските почитатели с поврат. Така той откри място на полуфинал на ATP шампионат за пръв път от октомври насам, когато игра на тази фаза в две следващи седмици – в Хихон и Антверпен.

Следващият му конкурент ще бъде Ласло Джере.

Риндеркнеш пласира повече асове (10-6), само че броят на двойните му неточности също бе по-висок (5-3). Тийм завоюва 79% от точките си на първи сервис (41/52) и осъществя две от десетте си точки за пробив (20%), до момента в който неговият конкурент оползотвори един от своите два брейкпойнта (50%).

Двубоят стартира по-добре за Риндеркнеш, който проби още в самото начало и поведе с 2-0. Това се оказа основният миг за развиването на първия сет, защото французинът запази насъбрания задатък и се наложи с 6-4.

Във втората част обаче Тийм стартира да се движи доста по-добре по корта, а офанзивите му с бекхенд затрудняваха съществено международния №67. След много дълъг и оспорван гейм първенецът от US Open 2020 съумя да пробие пръв, а след това затвърди брейка с подаване на нула, правейки резултата 4-1 в своя изгода. Риндеркнеш опита да отговори, само че Тийм не разреши водачеството му да бъде застрашено и завоюва сета с 6-3.

Втората част се разви по подобен метод, като Тийм поведе с 3-1. Реализираният от австриеца пробив се оказа последният в мача и той победи с 4-6, 6-4, 6-3 след 2 часа и 23 минути игра.

Всички резултати от деня:

Себастиан Баес – Алекс Молчан 6-4, 6-3

Томас Мартин Ечевери – Даниел Галан 6-7(8), 6-3, 6-4

Ласло Джере – Педро Качин 6-4, 6-2

Доминик Тийм – Артур Риндеркнеш 4-6, 6-3, 6-4
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР