Генералът от резерва Петър Павел триумфира на втория тур от

...
Генералът от резерва Петър Павел триумфира на втория тур от
Коментари Харесай

Петър Павел печели президентските избори в Чехия

Генералът от запаса Петър Павел победи на втория тур от президентските избори в Чехия.

След акция в поддръжка на НАТО, Европейския съюз и поддръжка за Украйна, Павел победи съперника си - някогашния министър председател Андрей Бабиш, с над 58% от гласовете, сочат резултатите при съвсем цялостно броене на гласовете.



Бабиш доминираше, само че и поляризираше чешката политика в продължение на десетилетие. Петър Павел, който се кандидатира като самостоятелен и беше подсилен от дясноцентристкото държавно управление, излъчваше обръщение за единение и успокоение.

Той поема поста от Милош Земан, който изкара два мандата, защитавайки по-близки връзки с Китай и Москва. Президентът в Чехия, както и в България, има представителна функционалност. В победната си тирада 61-годишния Петър Павел съобщи:

" Искам да благодаря не тази, които гласоподаваха за мен, тъй като по този начин демонстрираха, че почитат демокрацията и ги е грижа по какъв начин ще наподобява тази страна. Разбирам, че има разочаровани, тъй като не е определен техният любимец. Но не виждам губещ и печелещ електорат. На изборите завоюваха полезности като истината, достолепието, уважението и смиреността. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР