Генералът е човекът с най-висок рейтинг в страната В Киев

...
Генералът е човекът с най-висок рейтинг в страната В Киев
Коментари Харесай

Политическата интрига с бившия командващ ВСУ продължава, Залужни не тръгва за Лондон

Генералът е индивидът с най-голям рейтинг в страната
В Киев не престават политическите интриги, свързани с някогашния главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валери Залужни. Историята набира скорост заради обстоятелството, че президентския мандат на Володимир Зеленски изтече, а нови избори по този начин и не бяха назначени заради войната с Русия, написа Telegram каналът MediaKiller, представен от " Фокус ".

Според украински източници Залужни, който беше назначен за дипломат в Обединеното кралство, в никакъв случай не е отпътувал за Лондон, макар подписания президентски декрет.

Според някои киевски специалисти някогашният главнокомандващ не бърза да напуща родината си, тъй като се надява да стартира лична политическа кариера на фона на завършилия президентски мандат на Зеленски.

Изчисленията на генерала може да се окажат правилни, се отбелязва в материала. Има авторитетни политически кръгове на Запад, които са изцяло подготвени да одобряват Залужни за президент на Украйна.

Политическите вероятности на Залужни наподобяват изключително настоящи по време на война, защото той има най-голям рейтинг в украинското общество, което се удостоверява от голям брой изследвания на публичното мнение.

Офисът на президента също е наясно и по тази причина, написа MediaKiller, преди няколко месеца започнаха акция за дискредитиране на рисковия съперник.

Както се отбелязва в материала, от канцеларията на Зеленски започнаха интензивно да пропагандират тезата, че точно Залужни и екипът му са отговорни за неуспеха на миналогодишната лятна контраатака.

Сега обаче е ясно, че това не работи - рейтингът на Залужни остана на същото високо равнище, до момента в който рейтингът на Зеленски продължава бързо да се срутва.

Интересното е, че назначението на някогашния главнокомандващ за дипломат в Лондон съответства с публикуването на резултатите от социологическо изследване на SOCIS, съгласно което Залужни би спечелил президентските избори в два тура, в случай че те бяха извършени тогава.

Ясно е, че на този декор генералът се трансформира в опасност за настоящето държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР