Генерал Симеон Симеонов, който е бивш командир на базата „Граф

...
Генерал Симеон Симеонов, който е бивш командир на базата „Граф
Коментари Харесай

Летците ни летят едва по 30 часа годишно, вместо 180

Генерал Симеон Симеонов, който е някогашен пълководец въз основата „ Граф Игнатиево “ изясни ясно за какво водачите ни не се усещат сигурни да летят.

„ Стандартът за летателни часове в НАТО е 180 часа на година. Нашите летци колкото да имат по 30. Това не е обикновено. Казвам това като водач. Летците имат право да откажат да летят, в случай че не се усещат изцяло сигурни в себе си. И никой не може да ги глоби за това им решение. Така те първо избавят себе си, а второ пазят и скъпата машина. Явно в този момент чашата е преляла. Просто водачите ни се усещат в невъзможност “, изясни Симеонов.

Той добави, че ремонтът на моторите за МиГ-овете е занимателен от някогашния боен министър Николай Ненчев.

„ Първо договорът 6 месеца е прокиснал в касата на заместител министър, а по-късно и министърът не го придвижи бързо. Това не е обикновено. Темата за новите самолети не е от през вчерашния ден и това също е проблем. Но даже и през днешния ден да се подписа контракт за нови изтребители, те ще дойдат най-рано след 2-3 години. Така че на нас ни би трябвало преходно време, в което наличната ни бойно техника би трябвало да поддържа в цялостна редовност. В момента имаме 7 годни самолета, като два от тях са директно ангажирани с защитата на границата ни “, изясни още генералът, представен от Пик.
тагове водач годишно граф игнатиево
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР