Генерал Сергей Суровикин е в Алжир заедно с делегация на

...
Генерал Сергей Суровикин е в Алжир заедно с делегация на
Коментари Харесай

Ген. Суровикин бил в Алжир с руска делегация?

Генерал Сергей Суровикин е в Алжир дружно с делегация на съветското министерство на защитата.

Това написа съветският уебсайт " Комерсант ", базирайки се на източник от обкръжението на генерала, прочут като Армагедон.

 

Местоположението на съветския военачалник дълго време бе тайнственост. Той изчезна скоро след протеста на ЧВК " Вагнер " през юни. Имаше информация, че по-късно е задържан поради съмнения в съучастничество в протеста, само че все пак дълго отсъства от медийното и публично пространство.

В началото на септември се появи фотография, на която се твърдеше, че са генералът и брачната половинка му. " Генерал Сергей Суровикин е на независимост. Жив, здрав, вкъщи, със фамилията си, в Москва. Снимката е направена през днешния ден ", написа тогава известната съветска журналистка Ксения Собчак в Telegram.

На фотографията се виждаше мъж със слънчеви очила, който върви на разположение с червенокоса жена, която наподобява на брачната половинка на генерала, Анна, написа Би Би Си. Ройтерс тогава означи обаче, че не може да удостовери достоверността на фрагмента.

Дни по-късно от Кремъл разясниха, че не знаят какво се случва с генерала.

Пътуването до Алжир е изненадващо поради обстоятелството, че мнозина смятаха, че военачалник Армагедон е изпаднал в недружелюбност от Кремъл. Някои поясняват визитата като знак, че той към момента се употребява с високо доверие в съветската войска.

Възможно е и пътуването с съветската делегация да е обвързвано с назначението му на нов пост в армията.

Генерал Сергей Суровикин е бил пълководец на групировката на съветските въоръжени сили (ВС) в Сирия от март до декември 2017 година На 31 октомври 2017 година той става главнокомандващ на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия. На 8 октомври 2022 година господин Суровикин е назначен за пълководец на взаимната формация на съветските въоръжени сили във военната интервенция в Украйна.

На 11 януари 2023 година президентът на Русия Владимир Путин отстранява военачалник Армагедон от длъжността пълководец на съветската формация в Украйна и назначава на този пост Валерий Герасимов, шеф на Генералния щаб на съветските въоръжени сили. Суровикин става заместник-командир.

През май 2023 година ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че Сергей Суровикин ще следи разговора сред съветските въоръжени сили и военната компания по въпроса за доставките на муниции.

" Ню Йорк Таймс ", базирайки се на данни на американското разузнаване, твърди, че Суровикин е знаел за подготовката на протест, целящ промяна на управлението на съветското Министерство на защитата.

На 22 август медиите цитираха източници, съгласно които Суровикин е бил освободен от поста главнокомандващ на съветските военновъздушни сили. Министерството на защитата не оповестява публично за оставката, само че през септември името на генерала е отстранено от уеб страницата на министерството на защитата, написа
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР