Генерал Ричард Данат, бивш началник на Генералния щаб на британската

...
Генерал Ричард Данат, бивш началник на Генералния щаб на британската
Коментари Харесай

До 15% от Украйна ще остане трайно окупирана, прогнозира бивш шеф на британския Генщаб |

Генерал Ричард Данат, някогашен шеф на Генералния щаб на английската войска през 2006-2008 година, коментира в изявление за Sky News развоя на войната в Украйна.

Според него възобновените известия за боеве в завода " Азовстал " в Мариупол съставляват опит на Русия да обезпечи някакъв тип оповестяване на победа за честването на 9 май, когато Москва отбелязва успеха над нацистка Германия.

Изглежда, че в този момент са възобновили директната офанзива, с цел да се опитат да потушат останалите елементи на съпротивата, тъй че в понеделник да могат да заявят, че са завладяли Мариупол и затова са приключили сухопътния си кулоар от Крим през Донбас към самата Русия, разяснява генералът.

Според него ориста на хората в Мариупол е покруса, която се разиграва пред очите ни. " Някои от цивилните могат да се измъкнат по време на двудневно или тридневно преустановяване на огъня, за което се приказва, само че се притеснявам, че за бойците там вероятността е доста мрачна, прибавя той.

Данат допусна, че съветският президент Владимир Путин е в положение да разгласи победа, тъй като " той има надзор над държавните медии. Той може да споделя каквото си желае. И трагичното е, че огромна част от съветския народ ще повярва на това, което той споделя ".

Той счита, че изгледите за крайния резултат в Украйна са много мрачни за украинците. " Тъжната действителност е, че в някакъв миг, надяваме се в недалечно бъдеще, ще има някаква форма на общо преустановяване на огъня и войната ще спре там, където е сега. [Руснаците] няма да изоставен по лично предпочитание. И никой няма да ги изхвърли. НАТО и Западът няма да провеждат интервенция в жанр Ирак, с цел да изхвърлят руснаците от Украйна по същия метод, по който Саддам Хюсеин беше изхвърлен от Кувейт. Това просто няма да се случи. Така че може да се откри едно извънредно ново статукво, при което 10-15 % от Украйна са окупирани от руснаци и нищо не може да се направи по въпроса. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР