Генерал Ратко Младич се беше заклел, че никога няма да

...
Генерал Ратко Младич се беше заклел, че никога няма да
Коментари Харесай

Как Ратко Младич стана „касапинът от Босна“

Генерал Ратко Младич се беше заклел, че в никакъв случай няма да допусне унижението, което претърпя на 22 ноември, а точно да бъде наказан от задграничен съд. Твърдял пред офицерите си, че няма да разреши да го заловят жив.

ВИЖТЕ КАСАПИНЪТ ОТ БОСНА В СНИМКИ

През дългите години, в които се укриваше, той носил оръжие в себе си, с цел да удържи на думата си. Когато обаче идва сериозният миг,

индивидът наредил гибелта на хиляди, не може да посегне на личния си живот .

На 26 май 2011 година Ратко Младич е хванат, потърпевш след два инсулта и сърдечен удар. Седмици по-късно в пандиза той споделя пред собствен покровител: „ Предполагам, че хората ще питат за какво не съм се самоубил. Но аз не бях кадърен душевен да го направя, а и не желаех да кажат, че сме семейство от самоубийци “.

Според Холандия е имало скрито съглашение на Съединени американски щати, Англия и Франция за Сребреница

Сребреница още скърби - 21 години след геноцида

Около 17 години по-рано, при започване на 1994 година, когато босненският спор е заседнал в кървава невъзможност, дъщерята на Ратко Младич – Ана употребява обичания револвер на татко си, с цел да се самоубие. Тя е студент по медицина, влюбена е в млад доктор – Горан, който е от семейство на деятели за човешки права и е ужасяващ от убийствата в Босна.

Самоубийството на Ана Младич

Mladiç'in kızı Ana Mladiç, 23 yaşındayken 25 Mart 1994 tarihinde intihar etti. Babasının Bosna'da karıştığı katliamları anlayınca depresyona girdiği belirtilen Ana Mladiç, yaşamına kendi iradesiyle son verdi. pic.twitter.com/tr17C8lTyG
— Utanç Günlüğü (@UtancGunlugu) November 22, 2017
Горан желае от Ана да се опълчи на татко си и ѝ декларира, че в противоположен случай не може да е с нея. На идната вечер Ана Младич взема обичания револвер на татко си – премия за достиженията му във военната академия и се самоубива. Генералът се е заклел, че за първи път ще стреля с това оръжие, когато Ана роди първото си дете.

Ратко Младич в никакъв случай не приема, че личните му дейности носят виновност за гибелта на детето му. Той твърди, че Ана е убита от враговете му. Генералът продължава да работи, само че свежда до най-малко обществените си контакти, в борба той става все по-безскрупулен и губи човечността си.

Дори бруталният Радован Караджич, психиатър по специалност споделя, че генералът е „ изгубил мозъка си “ и се е трансформирал в „ умопобъркан “ .

Радко Младич е роден в спор. Баща му, един от партизаните на Тито, е погубен в борба през 1945 година, когато Ратко е на 2 годинки. Майка му Стана отглежда трите си деца сама.

#UN war crimes court to hand down verdict on Bosnian Serb Ratko Mladic, in final trial judgement @AFP pic.twitter.com/uXXIbQCZuR
— Christian Thiels (@ThielsChristian) November 22, 2017
Като младеж Ратко Младич е чирак при тенекиджия, само че изоставя тази специалност, с цел да посвети живота си на югославянската национална войска. Той се бие в Хърватия, с цел да резервира целостта на сръбска Югославия, а по-късно и за сръбска доминация в Босна, само че губи и двете борби.

В последна сметка сполучливо се укрива от управляващите в продължение на 14 години, само че най-после губи и тази борба. През шестте години, в които е задържан в предградие на Хага Младич се показва като жертва на задграничен скрит план, който цели да срине сръбския народ.

Той

неведнъж е представял акцията си за „ етническо пречистване “ в Босна като възмездие за Османската империя .

През юли 1995 година, когато идва с бойците си в Сребреница, считана за безвредно място под отбраната на Организация на обединените нации, той е сниман от журналистически камери да раздава на локалните деца шоколади и бонбони.

His soldiers slaughtered 8,000 Bosnian Muslims. Now an international tribunal is about to hand down its verdict on Ratko Mladić. pic.twitter.com/UlD3p1YWRk
— AJ+ (@ajplus) November 22, 2017
След като камерите са изключени обаче в границите на няколко дни Младич и хората му избират над 7000 босненски мюсюлмани – мъже и момчета. Той афишира своята „ победа “ за възмездие за античното кръвопролитие на сърби от турците от времето, когато Балканите са били под владението на Османската империя.

Стреляйте единствено по човешка плът!

Само по човешка плът! Те нямат нищо, имат единствено напълно елементарни оръжия и това е “, с тези думи военачалник Младич заповядва изтезанието на над 7000 души, които по-късно са заровени в всеобщи гробове. Това е най-голямото кръвопролитие в Европа след Втората международна война.

"Change starts with just one person; one voice calling out prejudice " @JavedKhanCEO after his visit to #Srebrenica https://t.co/l3v8hOeqTE pic.twitter.com/S4KXHQ8WNG
— Remember Srebrenica (@SrebrenicaUK) November 9, 2017
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР