Генерал Радев спечели изборите със смелост, с честност, с гръбнак

...
Генерал Радев спечели изборите със смелост, с честност, с гръбнак
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Знаем едва 1/10-та от това, което направиха ГЕРБ - кутията на Пандора е само леко открехната

" Генерал Радев завоюва изборите със храброст, с почтеност, с гръбнак и с честност. Всички, които се пробват да омаловажават успеха му, знаят защо става дума и това няма да ги избави... С приключването на изборите се надявам ерата " Борисов " да е изпратена в предишното, тъй като в противоположен случай България е наказана да изчезне. Режимът на Борисов стана вероятен въз основата на фундаментални предпоставки в българското общество, което е заредено с авторитаризъм. Масовият разказ да търсим бащица, който ще взема решение проблемите ни, ражда чудовища ".

Това сподели Р проф. Иво Христов, социолог, член на инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат.

Той акцентира, че има рецесия на политическата система и едни и същи маси хора гласоподават за две официално декларирани и взаимно изключващи се като идеология и стратегии политически сили:

" Това приказва, че нашите хора нямат политически разбирания, а се лашкат въз основата на това кой какво щял да им предложи. Те се държат като гости в политически супермаркет, по тази причина получават политически полуфабрикати и на другия ден споделят - " олеле, излъгаха ме ".

Според него е " очарователна гъвкавостта и пъргавостта на гербаджийските адепти да употребяват личната си технология против своите съперници и да приписват на своите съперници личните си грехове ":

" Ние не знаем и 1/10 от това, което се е случвало през последните 12 години, единствено леко беше открехната Кутията на Пандора и оттова изпълзяха такива миязми, че усмърдяха така и така миризливото българско политическо и публично пространство ".

В предаването " 12+3 " проф. Христов добави коментар по тематиката за плана за Конституция на Румен Радев:

" Ясно е, че българския парламентарен модел има проблеми, само че не съм последовател на пипането на Конституцията. Нека забележим измененията, тогава ще разясняваме ".

Социологът предвижда, че има висока степен на възможност да има кабинет с коалиция от четири партии и " съвместен рекет и извиване на ръце ".

" За Българска социалистическа партия и Демократична България това ще бъде въпрос на физическо оцеляване като политически сили. Правителство ще бъде формирано в изискванията на най-очарователните български качества - забиване на нож в гърба и лицемерни усмивки пред камерата ".

По тематиката за Крим проф. Христов сподели, че " тази Кутия на Пандора не би трябвало да се отваря, тъй като този свят се състои не от юридически регламенти, а от това кой има по-голяма сопа ", а за дипломатическите ноти от Турция - " стихия в чаша вода ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР