General Motors се присъединява към списъка с компании, които прекратяват

...
General Motors се присъединява към списъка с компании, които прекратяват
Коментари Харесай

General Motors спира износа на автомобили за Русия

General Motors се причислява към листата с компании, които приключват бизнеса си в Русия.

Базираният в Детройт авто производител разгласи, че стопира целия експорт за страната, която стартира война и прави инвазия в Украйна.

Прекратяването на износа за Русия обаче няма да коства доста скъпо на GM, написа CNN.

Американският авто колос продава единствено към 3000 автомобила годишно в Русия посредством своите 16 дилърски представителства там.

За съпоставяне, в международен мащаб компанията продава повече от 6 милиона транспортни средства годишно. В момента GM няма индустриални мощности в Русия, тъй че множеството от транспортните средства, които продава там, са импортирани от американски заводи, а останалите идват от заводите на компанията в Южна Корея.

„ GM се ангажира да съблюдава законите и наредбите на пазарите, на които вършим бизнес. Това включва и използваните стопански наказания на Съединени американски щати, както и законите, и наредбите за надзор на износа “, се споделя в изказването на компанията.

Автомобилният производител съобщи, че стопира износа за Русия "до второ разпореждане ".

По отношение на доставките на съставни елементи за личното си произвеждане, GM съобщи, че "има лимитирана експозиция на веригата за доставки " и работи за свеждане до най-малко на възможните разстройства.

„ Продължаваме да следим развиването и да подхващаме дейности за използване на тактики за намаляване, както е подходящо “, показват още от американската компания.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР