General Motors и Honda Motor Co съобщиха, че ще разработят

...
General Motors и Honda Motor Co съобщиха, че ще разработят
Коментари Харесай

GM и Honda ще разработват серия по-евтини електромобили

General Motors и Honda Motor Co оповестиха, че ще разработят серия от по-евтини електрически транспортни средства, основани на нова взаимна платформа, произвеждаща евентуално милиони коли от 2027 година в опит да победи Tesla в продажбите.

Съобщението уголемява проектите GM да стартира производството на два електрически SUV за Honda от 2024 година - Honda Prologue и модел Acura, предава. 

Автомобилните производители обявиха, че новата договорка е за " налични " електрически автомобили, в това число компактни кросоувър транспортни средства, издигнати благодарение на технологията за акумулатори Ultium на GM. Компактният кросоувър е най-продаваният авто бранш в света с годишни размери от над 13 милиона транспортни средства, оповестиха от фирмите. 

GM и Honda обаче отказаха да кажат какъв брой влагат като част от новото съдействие.

" Цените ще паднат под цената от 30 000 $, планувана за електрическия SUV Chevrolet Equinox. Новите транспортни средства с по-ниски цени ще бъдат " достижими електрически автомобили ". Новото транспортно средство е част от проекта на GM да надмине Tesla по продажби на електрически автомобили. Имаме доста значима цел - до средата на десетилетието, до 2025 година, ще продадем повече електрически автомобили в Съединени американски щати от всеки различен ", сподели основният изпълнителен шеф на GM Мери Бара, отбелязвайки GM възнамерява необятна гама от дребни до огромни електрически транспортни средства.

Компаниите обявиха, че ще обсъдят и бъдещо съдействие в региона на технологиите за акумулатори за електрически транспортни средства, с цел да понижат разноските.

Сделката е част от напъните на GM за реализиране на въглеродна индиферентност в своите световни артикули и интервенции до 2040 година и унищожаване на излъчванията от ауспуха от леки транспортни средства в Съединените щати до 2035 г. 

Honda съобщи, че се стреми да реализира въглеродна индиферентност на световна основа до 2050 година

Японският производител на коли има дял в дъщерното сдружение на GM за самоуправляващи се коли Cruise и производителите на коли взаимно създават самостоятелния електрически автомобил Cruise Origin. Компаниите също имат взаимно дружество за създаване и произвеждане на системи с водородни горивни кафези в цех в Браунстаун, Мичиган.

" Honda и GM ще надграждат нашето сполучливо софтуерно съдействие, с цел да оказват помощ за постигането на трагично разширение на продажбите на електрически транспортни средства ", сподели изпълнителният шеф на Honda Тошихиро Мибе. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР