General Motors беше един от първите производители на автомобили, който

...
General Motors беше един от първите производители на автомобили, който
Коментари Харесай

General Motors няма да се откаже от ДВГ

General Motors беше един от първите производители на коли, който пое курс към електрификация, само че за разлика от доста съперници, няма да се откаже изцяло от моторите с вътрешно горене.

Да, GM желае да изпревари Tesla в продажбите на електрически коли, само че това не значи, че американският авто колос ще спре да създава коли с мотори с вътрешно горене, както удостовери президентът на GM Марк Ройс.

В диалог с публицисти ръководителят на GM сподели, че неговата компания не е подготвена да напусне „ обичайните всеобщи сегменти “ на автомобилния пазар, където, както и преди, моделите с мотори с вътрешно горене преобладават с огромна разлика.

„ Ерата на ДВГ още не е завършила. Ние няма да се откажем от нашите мотори с вътрешно горене. Ние продължаваме да сме водачи в сегмента на SUV-та и пикапи с GMC и Chevrolet. Това важи както за пълноразмерните, по този начин и за средноразмерните версии и на други модели от концерна “, сподели президентът на General Motors.

В същото време General Motors ще продължи да влага в създаването на електрически транспортни средства и създаването на системи за самостоятелно ръководство, написа fakti.bg.

До средата на настоящото десетилетие американската компания възнамерява да влага към 35 милиарда $ в тези две области.

Както Марк Ройс означи в друго изявление, до 2025 година вложенията в бранша на електрическите транспортни средства ще стартират да дават плодове. „ Тогава ще стартираме да вършим пари от електрически коли и маржът ще бъде доста добър “, заключи Ройс.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР