Генерал-майор Андрей Ковалчук ​​напуска поста командир на оперативното командване Юг

...
Генерал-майор Андрей Ковалчук ​​напуска поста командир на оперативното командване Юг
Коментари Харесай

Топ командир от ВСУ подаде оставка

Генерал-майор Андрей Ковалчук ​​напуска поста пълководец на оперативното командване " Юг " на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна.

Това заяви той на формалната страница на командването в обществената мрежа. Военният благодари на братята си по оръжие за взаимната им работа, като отбелязва, че последните две години и половина са се трансформирали в сложен интервал от живота за всички.

„ Заедно освободихме от окупатора част от Одеска област – остров Змейни – и лъвския къс от териториалното море на Украйна, Николаевската и Херсонската области на десния бряг на Днепър, изпълнявахме бойни задания, отблъсквайки дръзновен противников десант, потапяхме противников кораби, създавахме история в най-новата епоха на нашите въоръжени сили.

Вие и аз се борихме интензивно против врага на юг, нашите бригади се демонстрираха като най-хубавите, ние ги осигуряваме и поддържаме през днешния ден, когато те гонят злите духове от нашата земя в източната посока, самоуверено устоявайки на вражеските офанзиви.

„ Гордея се, че имах достойнството и доверието да бъда ваш пълководец, да бъда пълководец на славния и капризен Юг, който умее да бъде топъл и гостолюбив за своите и пъклен плевел за враговете си ", написа той.

Ковалчук ​​каза, че остава в армейското семейство и ще се включи в образованието на млади офицери.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР