Генерал Марк Мили твърдо защити разговорите с китайския си колега,

...
Генерал Марк Мили твърдо защити разговорите с китайския си колега,
Коментари Харесай

Ген. Мили твърдо защити разговорите си с Китай за стратегическа стабилност

Генерал Марк Мили твърдо отбрани диалозите с китайския си сътрудник , които повдигнаха републикански претенции за оставката му, като съобщи, че е имал за цел да облекчи напрежението с Пекин, а не да узурпира властта , оповестяват БиБиСи и " Ройтерс ".

" В нито един миг не се пробвах да трансформира или да повлияя на процеса, да заграбвам властта или да се включа в командната верига ", сподели Мили пред Комитета за въоръжени сили на Сената.

Мили, ръководител на взаимните началници на щабове, се е обадил на военачалник Ли Зуоченг от Народно-освободителната войска на 30 октомври 2020 година и още веднъж на 8 януари . Мили сподели, че се стреми да увери Ли, че Съединени американски щати са постоянни и няма да нападат след информация на американското разузнаване, което демонстрира опасения на Китай от възможен американски удар.

Телефонните позвънявания бяха разкрити в книга на журналиста Боб Уудуърд, който разяснява, че военачалник Мили е споделил на подчинените си, че в случай че Тръмп разпореди нуклеарен удар, той ще би трябвало да го удостовери .

Говорител на военачалник Мили отбрани позвъняванията, като сподели, че те са част от неговия дълг да поддържа стратегическа непоклатимост . Висшият републикански сенатор Марко Рубио дефинира това като " изменничество ".
 Ген. Мили уверявал Китай, че няма да стартират нуклеарна война поради душевен срив на Тръмп
Ген. Мили уверявал Китай, че няма да стартират нуклеарна война поради душевен срив на Тръмп

Тръмп изясни, че Мили е " дръвник ", да бъде съден за държавна измяна и в никакъв случай не е мислил да атакува Китай

Талибаните не са прекъсвали връзките с групата, виновна за 11 септември и самите те не престават да са терористична организация , сподели още военачалник Мили.

Той и министърът на защитата Лойд Остин приказват пред Конгреса за предишния месец. Правителството се срина, когато талибаните бързо превзеха страната.

Сенаторът и ръководителят на комисията Джак Рийд съобщи, че депутатите желаят да схванат дали Съединени американски щати са пропуснали знаците за краха на държавното управление .

Съединени американски щати обявиха, че в този момент ще преминат към задачи за битка с тероризма.

Изслушването се организира седмици след безредно евакуиране от летището в Кабул, защото задграничните сили се опитваха да приберат жителите си вкъщи и хиляди обезверени афганистанци молят за избавяне.

. Тринадесет американци и минимум 169 афганистанци бяха убити на летището на 26 август.

Изслушването във вторник стартира с разкриване на показания от министъра на защитата Лойд Остин, последвано от военачалник Мили.

Генерал Мили съобщи, че Съединени американски щати ще би трябвало да продължат да пазят своя народ от терористични офанзиви от Афганистан и че тази задача в този момент ще бъде по-трудна.

" Талибаните бяха и остават терористична организация и към момента не са прекъснали връзките си с Ал Кайда ", сподели той. " Възстановените Ал-Кайда или ДАЕШ (групата " Ислямска страна " ) със желания да нападна Съединени американски щати е доста действителна опция и тези условия за активност в неуправляеми пространства могат да се появят в идващите 12-36 месеца . "
 Войната против тероризма не е работа на Централно разузнавателно управление на САЩ - а да пази стратегическите ползи на Съединени американски щати
Войната против тероризма не е работа на Централно разузнавателно управление на САЩ - а да пази стратегическите ползи на Съединени американски щати

Липсват шпионите от остарялата школа, фокусът би трябвало да са Китай, Русия, Иран, други съперници и смяна в приоритетите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР