Генерал Леонардо Галители Силвио Берлускони намекна, че генерал от италианските

...
Генерал Леонардо Галители Силвио Берлускони намекна, че генерал от италианските
Коментари Харесай

Според Берлускони генерал, оглавявал карабинерите, може да е следващ премиер на Италия


Генерал Леонардо Галители

Силвио Берлускони загатна, че военачалник от италианските карабинери (военната полиция) може да бъде идващият италиански министър председател, в случай че десноцентристите завоюват изборите напролет следващата година, съобщи Ройтерс.

Берлускони, който бе три пъти министър председател на Италия, няма право да заема държавна служба поради присъда по дело за данъчни измами. Той апелира тази възбрана в Европейския съд за правата на индивида. Делото там стартира предходната сряда.

" Разполагам с доста имена, само че има един човек, който е доста кадърен, който бележи триумфи, скъп е от всички и това е военачалник Леонардо Галители ", сподели Берлускони в предаване на италианската телевизия РАИ.

Галители оглавяваше от 2009 до 2015 карабинерите, настоящи под контрола на министерството на защитата и на вътрешното министерство, а в този момент управлява антидопинговата работа на Италия.

Берлускони сподели, че не е обсъждал въпроса персонално с Галители. В предишното той загатна, че министър председател може да стане и шефът на Европейската централна банка Марио Драги или президентът и изпълнителен шеф на компанията Фиат Крайслер Серджо Маркионе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР