Генерал Желко Живанович, съветник на министъра на отбраната на Хърватия

...
Генерал Желко Живанович, съветник на министъра на отбраната на Хърватия
Коментари Харесай

В падналия в Загреб дрон е имало самолетна бомба с 40 кг експлозив |

Генерал Желко Живанович, консултант на министъра на защитата на Хърватия Марио Баножич, съобщи през днешния ден по хърватската телевизия ХРТ, че на в Загреб е имало самолетна бомба с тегло 120 кг и в нея е имало 40 кг експлозив, оповестява уеб сайтът Индекс. Изкопахме летателния уред през вчерашния ден и стигнахме до нова информация, която преди не бе известна, сподели военачалник Живанович. Той уточни, че са били открити фрагменти от авиобомба, съветско произвеждане, която тежала 120 кг. В тези 120 кг имало 40 кг експлозив. Бомбата експлодирала подземен, откакто апаратът се забил в земята.

Анализираме фрагменти от бомбата и имам вяра, че в идващите няколко дни ще можем да осведомяваме в детайли хърватската общност какво се е случило, съобщи военачалник Живанович. Той уточни, че предназначението на апарата е било от разследващ темперамент за събиране на данни. Дронът бил със датчици, които имали стратегия за самоунищожаване, с цел да не стигне летателният уред в ръцете на съперника.

Военен анализатор съобщи, че е доста малко евентуално 40 кг експлозив да са се взривили. Ако дронът се бе блъснал в Студентския дом, това щеше да бъде злополука. Летателният уред е с размера на аероплан. Щеше да има доста човешки жертви, би разрушил постройката. Имаме шанс, че е паднал на място, където не и имало никого, сподели военният анализатор.

Според профилираното военно издание The War Zone става въпрос за разследващ аероплан Ту-141 " Стриж ", който се е развалил съществено и е пресякъл цялата територия на Унгария или елементи от прилежащите страни и е дохвърчал от Украйна. Директният полет от границата на Украйна до Загреб е близо 350 благи (563 км). Според източници на изданието през последните дни, след нахлуването на Русия, Украйна е почнала да употребява високоскоростни безпилотни самолети от руската ера. Украйна е единственият прочут оператор на Ту-141 сега, съгласно The War Zone. 

Историкът Сергей Климовский има хипотезата, че този Ту-141 е изхвърчал от територията на Република Сръбска в състава на Босненската страна. С подхипотеза - от територията на самата Сърбия, като мотив в разногласието ѝ с Хърватия за бъдещето на Босна сега. " Не бива да се отстрани от придвижване и опцията пусковият регион да се намира в окупираното от Русия по време на разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Приднестровие, съветски анклав в Молдова. Където има, въпреки и непретенциозен съветски „ мирнотворчески ” контингент ",. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР