General Electric финализира споразумение за сливане на бизнеса си за

...
General Electric финализира споразумение за сливане на бизнеса си за
Коментари Харесай

General Electric на път да финализира продажбата на бизнеса си за наем на самолети

General Electric завърши съглашение за обединение на бизнеса си за наем на самолети с ирландския AerCap, оповестява Bloomberg. Сделката, която ще докара до доходи на General Electric от 25 млрд. долара (около 21 млрд. евро), е толкоз напреднала, че може да бъде оповестена през днешния ден, показва организацията. General Electric и AerCap дружно имат към 3000 самолета, създавайки международен колос в промишлеността, пише . Операцията обаче ще се нуждае от утвърждението на органите за защита на конкуренцията. 

Базираната в Дъблин AerCap, която се търгува в Ню Йорк,  има пазарна стойност от 6,6 милиарда $. Акциите й са се нараснали с повече от 10% тази година до 5 март, след 26% спад през предходната година. General Electric пък отбулязва скок с 26% до момента през 2021 година, откакто през предходната година падна с 3,2%.

Пандемията засегна авиационния бранш и принуди самолетните компании по целия свят да анулират нови поръчки на самолети, да забавят датите за доставка и да отсрочат заплащанията по лизинг. За General Electric обединяването би означавало смяна в бизнес модела на компанията, която в този момент употребява своята лизингова платформа за генериране на продажби на търговски самолети с моторите на компанията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР