Генерал Армагедон Сергей Суровикин е освободен от длъжността командващ Въздушно-космическите

...
Генерал Армагедон Сергей Суровикин е освободен от длъжността командващ Въздушно-космическите
Коментари Харесай

Тръгна слух, че ген. Суровикин е уволнен като командващ Въздушно-космическите сили на РФ

" Генерал Армагедон " Сергей Суровикин е освободен от длъжността командващ Въздушно-космическите сили на РФ, само че е оставен в предписание на министерството на защитата. Това оповестяват украински и опозиционни съветски канали, като цитират известие на някогашния основен редактор на закритото радио " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов, който се базира на съответния декрет.

Подчертава се обаче, че самият декрет или цялостният му текст не са оповестени публично.

По-рано изданието Politico разгласява матерал, че Суровикин е липсващ от общественото пространство след опита за прелом на ЧВК " Вагнер ". Според изданието " Генерал Армагедон " бил подложен под домакински арест и до него имали достъп единствено няколко души, а самият той бил посъветван да се покрие и да резервира безмълвие.

Журналистката Ксения Собчак на собствен ред заяви, че съгласно нейните сведения Суровикин е бил освободен с декрет още на 18 август.

Суровикин возглавил оглави Въздушно-космическите сили на РФ от 31 октомври 2017 година В интервала октомври 2022 — януари 2023 г той командваше обединената формация на съветските войски в Украйна, а от 11 януари 2023 г зае поста на заместител командващ.

По време на метежа на ЧВК " Вагнер " 23-24 юни 2023 г Суровикин излезе с видеообръщение към наемниците да се върнат в базите си. След това не се е появявал в общественото пространство. А The Wall Street Journal твърди, че след метежа министерството на защитата на РФ е отстранило от работа или е уволнило към 15 висши офицери.

Междувременно някогашният шеф на Суровикин генерал-полковник Валерий Марченков описа, че в съветската войска чакат завръщането на генерал-лейтенанта, който съгласно него не е предавал военната си клетва по време на метежа на " Вагнер ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР