Генчовска не е наш външен министър, тя е представител на

...
Генчовска не е наш външен министър, тя е представител на
Коментари Харесай

Нов скандал! Андрей Гюров, ПП: Генчовска не е наш външен министър, тя е представител на ИТН

Генчовска не е наш външен министър, тя е представител на Има Такъв Народ.

Това скандално изявление направи ръководителят на Политическа партия Андрей Гюров пред БТВ, помолен да разяснява думите на Теодора Генчовска, че съветници на премиера саботират формалната българска позиция във връзка с РСМ и водят паралелни диалози с Европейски Съюз.

Вероятно господин Гюров не е наясно с конституционното предписание, че определените от Народното събрание министри са министри на България, а не на някоя политическа мощ, без значение от коя партия са издигнати.

Явно обаче различията в ръководещата коалиция са стигнали такова дъно, че сътрудниците към този момент си разделят министрите на " наши " и " ваши ", което е пагубно за ръководството.

Въпреки това Гюров разяснява, че в случай че има прогрес по въпроса за Северна Македония, той би трябвало да бъде докладван от Министерство на външните работи и тогава да се разисква дали позицията на България би трябвало да се промени в границите на КСНС.

Той отхвърли изказванията на външния министър Генчовска, че съветници на премиера Кирил Петков организират паралелна политика по отношение на Северна Македония, отбелязвайки, че до момента " не е видял нито един факт в тази тенденция ".

Не е допустимо съветници на премиера да водят паралелни диалози за Република Северна Македония, увери Андрей Гюров, ръководител на ПГ на Продължаваме промяната пред bTV. „ Ако има някакъв напредък, той би трябвало да бъде докладван от Министерството на външните работи, да знаем каква работа е свършена от едната и от другата страна”, сподели той.

Той съобщи, че изказванията на Генчовска „ нямат факти” и посочи, че това са изказвания, хвърлени в пространството, медийното и общественото. „ Аз до момента не съм видял нито един факт “, съобщи той.

По отношение на Плана за възобновяване и развиване ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " изясни, че до края на годината би трябвало да бъдат признати 22 закона и 38 разпореждания, с цел да получим средства от Европейски Съюз.

" Събитията не следват естествената логичност. Виждаме някакво развиване, което не е планувано, само че в последна сметка е обикновено в толкоз пъстър парламент да има толкоз високи пристрастености ", комантира той високото напрежение сред депутатите в Народното събрание през днешния ден, при което се стигдо съвсем до пердах сред народен представител от Политическа партия и водача на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Гюров изрази вяра в бъдеще да не ставаме повече очевидци на сходни подиуми.

Относно актуализацията на бюджета депутатът от Политическа партия уточни, че тя би трябвало да се случи оптимално бързо, с цел да може хората и бизнесът да получат по този начин нужните средства, с цел да бъдат подкрепени при инфлацията.

Въпреки всички рецесии, имаме по-нисък дълъг, в сравнение с когато влязохме в ръководството, а пък бюджетният недостиг няма да бъде нарушен с актуализацията, акцентира той.

Народният представител означи, че целият пакет от ограничения, който влиза в актуализацията, е към 2 милиарда лв., от които 1,5 милиарда са заделени за нарастване на пенсиите.

Моментално нарастване с 10% за най-ниските пенсии, плюс 60-те лв., сподели Андрей Гюров.

На заключителен въпрос за участието ни в Еврозоната Гюров показа, че би трябвало да има обновен аназил, въз основата на който да бъде извършена огромна разяснителна акция за изгодите от еврото.

Ние мислим, че това не е решение, което се взима единствено на база механически и стопански данни. Има геополитичеки аспекти и това решение (за влизането на България в Еврозоната, бел. ред.) е взето още през 2005 година с контракта за присъединението на България към Европейски Съюз, приключи депутатът от Политическа партия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР