Гена Трайкова си е тръгнала от Би Ти Ви с

...
Гена Трайкова си е тръгнала от Би Ти Ви с
Коментари Харесай

Гена Трайкова взела 60 бона компенсация от Би Ти Ви

Гена Трайкова си е тръгнала от Би Ти Ви с рекордна отплата, разкриват хора в медиата. Журналистката, която в края на януари публично напусна поста си на действен шеф на новините, ще получи 6 заплати вкупом.

Брутното месечно заплащане на Трайкова е 9000 лв., тъй че тя ще вземе общо 54 бона. Отделно имала да употребява няколко дни насъбран отпуск, които също ще й бъдат изплатени, тъй че сумата набъбва до над 60 000 лв..

Според осведомени, Гена упорствала за едногодишна отплата при напускането си, само че новите притежатели изрично отказали. Стигнало се до дълги договаряния, които завършили с уговорката на Би Ти Ви да й изплатят 6 цялостни месечни заплати. В подмяна на това Трайкова няма право да „ уронва престижа " на сдружението и ще би трябвало да се въздържа от всевъзможни изказвания, свързани с смяната на собствеността и ръководството на медиата.

На мястото на Гена Трайкова бе назначена журналистката Веселина Петракиева. Тя има повече от 20-годишен опит в електронните медии.
В края на предходната година новият притежател на канала освободи шефа на „ Новини и настоящи излъчвания " Венелин Петков, който е в Би Ти Ви от основаването на осведомителните излъчвания на малкия екран през 2001 година Петков обаче не получи нито стотинка отплата, защото е върховен управнически кадър, а съгласно закона всеки нов изпълнителен шеф има право в границите на 6-месечен интервал да обнови управителния екип, без да дължи обезщетение на освободените. Мястото на Венелин зае Антон Хекимян.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР