Гена Трайкова - главният редактор на новините в бТВ, напуска

...
Гена Трайкова - главният редактор на новините в бТВ, напуска
Коментари Харесай

Гена Трайкова напуска бТВ

 Гена Трайкова - основният редактор на новините в бТВ, напуща малкия екран.

Тя е декларирала желанието си пред новото управление незабавно след освобождението на Венелин Петков в края на предходната година. Тръгва си в този момент, откакто е прецизирала и последните детайлности с Антон Хекимян, новия шеф на новините, настоящите излъчвания и спорта.

Най-вероятно още на следващия ден новините на бТВ ще имат нов основен редактор.

" Да, Гена съобщи предпочитание да напусне, само че ще дадем повече информация, в това число за нейния правоприемник на поста, в допълнение ", споделиха само от бТВ пред " ".

Впрочем решението на Гена Трайкова беше предстоящо, защото тя беше най-близкият сътрудник на Венелин Петков в продължение на 20 години. Дълго време двамата водеха централните вести на Би Ти Ви, а от 2014 година ги ръководеха взаимно.

Освен Гена Трайкова евентуално от малкия екран ще си тръгне и Валя Гиздарска, която е началник на настоящите излъчвания.

Очаква се на двата поста да бъдат назначени хора, определени от Хекимян, като е доста евентуално те да са от продуцентския екип на " Тази заран " - предаването, което той води от 7 години. Почти несъмнено е, че мястото на Гиздарска ще бъде заето от Искра Владимирова - дълготраен продуцент на утринния блок.

В спортния отдел към този момент не се плануват промени. Шеф там е журналистката Владислава Лазарова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР