Ген. Венцислав Мутафчийски даде нова информация за заразените с коронавирус

...
Ген. Венцислав Мутафчийски даде нова информация за заразените с коронавирус
Коментари Харесай

Шефът на ВМА каза при какви условия ще паднат мерките НА ЖИВО

Ген. Венцислав Мутафчийски даде нова информация за инфектираните с ковид у нас по време на постоянния брифинг на Кризисния щаб във ВМА.

Има 17 нови случаи. 293 са общо инфектираните, от които в София са 13, във Варна - 1, в Пловдив - 1, в Сливен - 1.

Интубираните са 8, от които 5 в Пирогов, един в Окръжна болница и трима в Благоевград, които ги дават в тежко положение.

Най-младият ни пациент от през вчерашния ден е 3-годишен, както знаете.

Запитан има ли пропуски от лечебни заведения, които не тестват с хора с пневмонии, той отговори: "Преди имаше такива случаи, само че в този момент всичките здравни инспектори в страната ги търсят, не чакат болничната администрация да прояви съвест ".

На въпрос каква е наличността от проби, шефът на ВМА съобщи: "Имаме към 7000 теста сега и сме в развой на приемане на повече от 10-15 хиляди ".

"Имаме двама души от МВР-полиция инфектирани, не сме го отричали. Навсякъде, където има интензивно събиране на хора, районните ръководства и лечебните заведения са такива, се прави стерилизация ", сподели той.

Запитан при какви условия ще паднат ограниченията, ген. Мутафчийски сподели: "Като се приказва за ограничаващи ограничения, постоянно се пита за какво да паднат, какво се промени има, с цел да паднат. Премина епидемията? Нямаме покачвания? Нямаме болни?... Питам кое от тези условия е изпълнено? Отговорът на въпроса "кога " - ами когато нямаме зараза! ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР