Ген. Кирчо Киров е поставен в една изключително неприятна ситуация.

...
Ген. Кирчо Киров е поставен в една изключително неприятна ситуация.
Коментари Харесай

Ген. Бояджиев: Ген. Кирчо Киров има с какво да се оправдае пред съда, но не може

Ген. Кирчо Киров е подложен в една извънредно неприятна обстановка. Той е честен човек, той е изпълнявал функционалностите на страната. Това разяснява в предаването " 12+3 "   ген. Тодор Бояджиев . Той добави: 

Ген. Киров има с какво да се оправдае и не може да го употребява, освен тъй като е държавна загадка, само че тъй като в случай че го каже, макар че делата се водят сякаш при закрити врата, непрестанно има теч на информация. Така или другояче той в случай че го каже, ще наруши освен условието за държавна загадка и законите, само че ще сложи в заплаха живота най-малко на няколко индивида, които са отвън България. Сигурен съм, че той ще апелира присъдата. Надявам се, че с изключение на прецизното четене на буквата, магистратите ще се опитат да надникнат и в духа на нещата и духа на закона. 

Прокуратурата разгласи, че ген Киров е изразходвал средства за закрита разследваща активност, сподели Бояджиев и добави "  Това е буквата на закона – нямаш право по финансовите закони. Така ли е обаче в чисто човешки проект? Тук става дума за българи, които никой не знае, че са българи, те може да са ислямисти. Тези хора имат семейство, родители, които не знаят къде са – не знаят, че той е Ибрахим, а не е Иван или Тодор да вземем за пример, техния наследник. Държавата към тези хора е в дълг. Кирчо Киров взема решение и ги подкрепя финансово да се преустроят, да сменят местопребиваване, да обезпечат живот. Той поименно не може да го каже, не може да ги призове като очевидци. За съда това ще звучи като опит за опрощение, само че няма да го одобряват за доказателство. /…/ Тук не става дума единствено за честното име на ген. Киров, което е хвърлено в калта. Хвърлен е престижът на българското разузнаване.

Ген. Тодор Бояджиев описа и за новата си книга „ Изповед на шпионина “. Това е неговата осма книга, отдадена на разузнаването:

Шпионинът е комерсиалното заглавие. Никога не съм бил разузнавач. Шпионинът работи за непозната идея, за непозната страна. Аз съм бил постоянно български шпионин. Работил съм в полза на страната си. По-точното заглавие е „ Изповед на разузнавача “. Това не може да е цялостна изповед. Има неща, които макар че е предходна отминалостта, изключително това, което е обвързвано с директното ми присъединяване в тази специалност, само че тук има морални и етични правила. Не мога да кажа кой, по кое време, къде, за какво. Придържайки се към теорията, аз се пробвам да обясня какво е ставало, по какъв начин е ставало, само че в книгата няма да откриете имена, персони, с които съм има неофициални връзки като шпионин с източник. /…/ В книгата има редица съответни неща, които към този момент не са под възбрана, могат и е редно да се кажат.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР