Ген. Атанас Атанасов отправи критики към президента, след като бе

...
Ген. Атанас Атанасов отправи критики към президента, след като бе
Коментари Харесай

Ген. Атанасов за охраната на небето ни: Румен Радев си мисли, че още прави оперативки като шеф на ВВС

Ген. Атанас Атанасов насочи рецензии към президента, откакто бе запитан от Виктор Николаев кой би трябвало да охранява българското небе. Николаев напомни, че съгласно Румен Радев това да вършат български самолети, а съветникът на премиера Кирил Петков - Тодор Тагарев, счита, че небето ни би трябвало да се охранява от самолети на съдружниците на НАТО.  

" В член 10 от Конституцията написа, че вътрешната и външната политика на България се организират от Министерския съвет. Алинея втора, изтъквам по памет на на същия текст, споделя, че Министерството дава отговор за публичния ред и националната сигурност. Всеки си знае мястото и няколко пъти ми се постанова да споделям на господин Радев, че не ръководи служебно държавно управление и няма никакви пълномощия. Той може да е висш главнокомандващ, обаче в спокойно време, въпреки всичко не сме във война като страна, още имам възприятието, че този нрав да прави оперативки като началник на Военновъздушните сили, още му е главата. Министерски съвет е този, който води вътрешната и външната политика и аз считам, че държавното управление на този стадий, въпреки и след някое съмнение, има вярното държание.

Това сподели ген. Атанас Атанасов в " Здравей, България " по Нова Тв.

Нашие самолети не са окомплектовани, както се споделя във въздуха, когато употребяват ракетите, не знаят накъде ще отидат и могат да объркат посоката, тъй като са съветско произвеждане и с изминал запас. Ако се наложи, би трябвало да се употребяват самолети на съдружниците, въпреки всичко ние сме член на НАТО, сподели още ген. Атанас Атанасов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР