Geely пое контрола върху Volvo през 2009 г. и с

...
Geely пое контрола върху Volvo през 2009 г. и с
Коментари Харесай

Volvo: Китайските коли са по-качествени от европейските

Geely пое контрола върху Volvo през 2009 година и с това даде началото на възраждането на европейската марка. Тя още веднъж е под светлините на прожекторите, откакто вицепрезидентът по дизайна Робин Пейдж даде изявление за Go Auto.

В изявлението той декларира, че колите, създавани в Китай, са по-качествени от тези, създавани в Европа. „ Това, което установихме, е, че качеството на колите в Китай действително е по-добро от европейското.”

Ще създадем уточнението, че S90 се създава в Дакинг, до момента в който ХС40 в Белгия. Но, имайки поради, че обичаният ви iPhone (и безчет други неща) също се създава в Китай, заради което изказването на Пейдж не е лишено от логичност.

Логичен е и въпросът дали ХС40 е с по-лошо качество от S90? По-скоро не, само че евентуално фактът, че дизайнерът не е подготвен в словесната еквилибристика по този начин, както са чиновниците в PR-отделите, слага значими въпроси.

Пейдж счита, че повода за изказаното мнение се крие в това, че в Европа всичко е мощно автоматизирано, до момента в който в Китай работят повече хора и се реализира по-голям надзор.

Макар да не е явно, евентуално Пейдж загатва за прецизния първокласен надзор, който западните производители изискват от китайските фабрики. При ниската цена на труда в Китай е допустимо да се отделят доста повече средства, с цел да се подсигурява високият стандарт на качество на поточната линия.

Ще споменем единствено, че първият електрически автомобил на Volvo, основан на платформата CMA, ще стартира да се създава в Люкиао през 2019 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР