Гедачките от дома в Габрово били деца инцидентно за пред

...
Гедачките от дома в Габрово били деца инцидентно за пред
Коментари Харесай


Гедачките от дома в Габрово били деца инцидентно за пред камерата. Това става ясно от обяснени

Гедачките от вкъщи в Габрово били деца " случайно " за пред камерата. Това излиза наяве от обясненията на гледачките пред Нова тв. По думите им видеата са снимани от обществени служащи от общината. Докато снимали агресивното държание на гледачките, обществените се смеели.

Една от дамите твърди, че е била предизвикана. Тя разкрила раздрана своя дреха и разхвърляна чанта. Тя счита, че това е направено от обществените служащи, с цел да видят каква ще е реакцията ѝ.

" Това не е система, това е случаен случай ", изясни колежка на гледачката. По обясненията им, битото дете от видеото има шизофреничен синдром и персонално директорката на дома Маринела Лазарова наредила да му бъдат спрени психотропните медикаменти. Лазарова изясни, че настроението на това дете може да се поправя от гледачките. " Може да бъде връщан с приказки ", изясни тя, представена от Нова тв.

" Обидно ми е, че с 31 години трудов стаж, ми се поставя подобен етикет ", разяснява едната от гледачките.

На видеата, които са направени през 2016 и 2017 година, с изключение на агресивното държание по отношение на децата с увреждания, се чуват и реплики като: " Ще те смажа " и " Ще ти отвъртя главата ".

Кметът на община Габрово Таня Христова сподели, че е разбрала за това, че в дома има принуждение едвам на 15 януари.

" Като кмет ще бъда безкомпромисна към всеки, който си е разрешил жестоко отношение към децата, в това число и прикриване на информация. За мен е неприемливо и необяснимо държанието на тези дами, снимането на тези фрагменти, задържането им и прикриването им ", разяснява Христова.



В дома сега има 10 деца, а личният състав е от 12 детегледачи и обществен служащ. 

Разкритията по случаите беше направено от ръководителката на центровете за настаняване „ Хризантема ” и „ Мирни дни ” Маринела Лазарова. Тя била предизвикана от инспекция, която ѝ била изпратена от нейни подчинени. 

" На видеозаписите се вижда вербална експанзия, шамари. Лично аз не съм ставала очевидец. Мисля, че резонно са се пазили, когато аз съм била в центъра ", твърди Маринела Лазарова.

В понеделник в центъра влязоха проверяващи от отдел „ Закрила на детето ”. Проверка по случая прави и прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР