ГЕБ няма да прави коалиция не само с БСП, но

...
ГЕБ няма да прави коалиция не само с БСП, но
Коментари Харесай

ГЕРБ не се разграничили от ДПС, за да не се конфронтират с електората му

ГЕБ няма да прави коалиция освен с Българска социалистическа партия, само че и с Движение за права и свободи, само че на конгреса през вчерашния ден не се е разграничила съответно от придвижването, с цел да не се конфронтира с електората му. Това разяснява пред Българска национална телевизия членът на изпълнителната комисия на ръководещата партия Менда Стоянова.

Вчера конгресът излезе с декларация, че няма да се коалира с Българска социалистическа партия. Заедно с Движение за права и свободи двете партии приготвят избор на съмнение към настоящия кабинет, а Движение за права и свободи упорства съдружният сътрудник на ГЕРБ - Обединените патриоти, да излязат от ръководството.

" Ние с Движение за права и свободи коалиция няма да вършим, това е ясно ", съобщи Стоянова и продължи: " Смисълът на това, че на конгреса изобщо не говорехме за Движение за права и свободи е това - да не сътворяваме и искрица подозрение, че желаеме да се конфронтирам с хората, които то съставлява ".

Стоянова акцентира, че взаимното ръководство с Патриотите е въз основа на управническата стратегия, която включва единствено тези цели и тематики, по които и двете политически обединения имат консенсус. Според ней погрешно и съзнателно партиите - съдружни сътрудници на ГЕРБ, са наричани " крайни националисти ". Според нея има голяма разлика сред българските Обединени патриоти и партията на Льо Пен във Франция и " Алтернатива за Германия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР