ГДБОП задържа 12 души в хода на мащабна операция срещу

...
ГДБОП задържа 12 души в хода на мащабна операция срещу
Коментари Харесай

ГДБОП задържа 12 души при мащабна акция

ГДБОП задържа 12 души в хода на огромна интервенция против проведена незаконна група за търсене, държане, отчуждаване и трафик на движими културни полезности. Акцията е извършена на територията на София и областите Варна, Стара Загора и Благоевград, оповестява Българска национална телевизия.

В хода на дълготрайно следствие са събрани данни за незаконната активност на групата. Установено е също договаряне на продажба и трафик на античния шлем и обеците против забележителна сума.

Претърсени са 14 адреса. Иззети са над 500 предмета, носещи белези на културни полезности, измежду които: тракийски шлем; антични златни украшения от 4-3 век пр.н.е.; древен шлем с генезис Източна Азия почти от 2-ри век пр.н.е. и две антични златни обици. Назначени са експертизи за определяне на достоверността им.

Открити са също по този начин нелегално притежавано гладкоцевно огнестрелно оръжие и голям брой муниции от друг диаметър, 9800 евро, мобилни телефони, 5 металотъсача, преносим компютър и голям брой флаш памети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР