ГДБОП вече ще издирва похитени деца и чрез фейсбук. Потребителите

...
ГДБОП вече ще издирва похитени деца и чрез фейсбук. Потребителите
Коментари Харесай

Издирват отвлечени деца чрез фейсбук

ГДБОП към този момент ще търси похитени деца и посредством фейсбук. Потребителите на обществената мрежа ще получават известия, в случай че хлапак бъде похитен или е разгласен за търсене от роднините му и има заплаха за живота му. Това става с помощта на системата “AMBER Alert – изчезнало дете ”, която е обвързвана с фейсбук. Партньорската стратегия сред Министерство на вътрешните работи и обществената мрежа започва през вчерашния ден.
 Явор Колев от ГДБОП и шефът по сигурността във фейсбук Емили Вачер показаха през вчерашния ден по какъв начин ще работи системата. Явор Колев от ГДБОП и шефът по сигурността във фейсбук Емили Вачер показаха през вчерашния ден по какъв начин ще работи системата.
През платформата антимафиотите ще изпращат известие до централата на Facebook, откъдето ще бъде популяризирано до всички консуматори на обществената мрежа, които се намират в радиус от 200 километра от мястото, където детето е станало жертва. Известието ще съдържа настояща фотография на малчугана, изложение за него, както и данни за похитителя и автомобила му, в случай че има такава информация. Потребителите на фейсбук ще виждат сигнала в потока от вести, без да се постанова инсталиране на в допълнение приложение. Системата няма да се употребява за така наречен наставнически отвличания или за избягали от вкъщи си младежи, които са отишли при другари. В ГДБОП ще се одобряват непрекъснато сигнали на тел. 02/9828353 и на [email protected].

България е едвам 15-ата страна в света, която вкарва системата.

“Досега с “AMBER Alert ” са избавени близо 900 деца. Надявам се в никакъв случай да не се наложи системата да се употребява в България ”, сподели през вчерашния ден Емили Вачер, шеф “Доверие и сигурност ” във фейсбук.
“AMBER Alert ” съществува в Съединени американски щати от 1996 година Системата е кръстена на 9-годишната Амбър Хагерман, която е похитена и убита през 1996 година в Тексас. В началото известия за похитени деца се популяризират по малките екрани, радиа, билбордове и указателни табели. Facebook се включва през 2011 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР