ГДБОП с пореден удар по контрабандата на цигари. По време

...
ГДБОП с пореден удар по контрабандата на цигари. По време
Коментари Харесай

БОП разби склад с над 13 млн. цигари

ГДБОП с следващ удар по контрабандата на цигари. По време на инспекция в склад в столичен квартал антимафиотите са разкрили над 13 млн. къса.

Полицейските дейности са подхванати след получена информация за предпазване и разпространяване на огромни количества цигари от разнообразни марки.

В хода на работата по случая и от събраните данни органите на реда са стигнали до извода, че акцизните артикули най-вероятно са импортирани незаконно в страната.

Последвали инспекции и с разширението на постъпилата информация в столицата е открито складово помещение в региона на индустриалната зона „ Модерно предградие “, употребявано за предпазване на огромни количества цигари без бандерол. Според събраните досега данни, от склада е осъществявано разпространяване на незаконно въведените цигари на територията на цялата страна.

При взаимна инспекция на ГДБОП и Агенция „ Митници “ е открит един от мъжете, които са стопанисвали помещението. Той е на 42 години и е задържан за 24 часа. След това му е повдигнато обвиняване и му е избрана парична гаранция в размер на 10 000 лева

Цялото количество от 13 160 000 цигари без бандерол е конфискувано. Тютюневите произведения били от две марки.

От складовото помещение са конфискувани откритите количества тютюневи произведения без бандерол, от две марки, общо 13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място транспортни средства.

По данни на Министерство на вътрешните работи с изземването на цигарите е предотвратена вреда за бюджета в размер на 4 923 750 лева Работата по случая продължава.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР