ГДБОП разби престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви документи. Специализираната

...
ГДБОП разби престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви документи. Специализираната
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви документи

ГДБОП разруши незаконна група, изготвяла и разпространявала подправени документи. Специализираната интервенция по линия „ фалшификации “ е извършена от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ на 17 март, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

След като събрали данни за проведена незаконна група, основана за правене и разпространяване на неистинен публични документи, антимафиоти пристъпили към дейности по необходимост по формираното досъдебно произвеждане. Спецакцията е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.

В хода на сполучливата реализация са арестувани общо петима души, двама от които в миг на осъществяване на договорка с неистинен български паспорт. Последвали процесуални дейности на 8 адреса в изискванията на необходимост, претърсвания на моторни транспортни средства и обиски на лица.

Иззети са подправени паспорт и шофьорска брошура, неистинен парични знаци (две банкноти с номинал 50 $ и една с номинал 5 евро), пет мобилни телефона, портативен компютър, принтер, два ламинатора, голям брой бели пластики с чип за правене на документи, листа с копирани изображения на данни от персонална карта. Открити са също самоделни пушка и револвер, елементи от друго оръжие и муниции с друг диаметър.

С полицейска заповед петимата арестувани са останали в ареста за период до 24 часа. На четирима от тях са повдигнати обвинявания, като единият е с наложена мярка за задържане до 72 часа.

Действията по следствието не престават.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР