ГДБОП предупреждава за спам атака и призовава потребителите да не

...
ГДБОП предупреждава за спам атака и призовава потребителите да не
Коментари Харесай

ГДБОП алармира: Нова спам атака удря електронната ви поща!

ГДБОП предизвестява за спам офанзива и приканва потребителите да не дават поискани им по електронната поща персонални и други данни от адресант финансова институция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От 20 март в страната е дейна спам офанзива, при която, на общ принцип са разпратени стотици хиляди електронни писма до консуматори на български мейл провайдъри, прецизират от вътрешното министерство.

Фишинг мейлите са еднотипни по наличие и претендират, че са разпратени от името на разнообразни банкови институции, извършващи комерсиална активност на територията на страната. В известията попада линк, който приканва получателите да вкарват оторизационните си данни от сметки за електронно банкиране /потребителски имена и пароли/ или финансови платежни принадлежности /данни от дебитни и кредитни карти/ под предлог, че се правят профилактични дейности от името на финансовите институции.

ГДБОП моли към нужното внимание при приемането на подправени непоискани търговски известия. И означават, че във всички финансови институции, осъществяващи комерсиална активност на територията на страната, нямат процедура да изискват сходен вид данни по описания нагоре метод.

ГДБОП е основала организация с огромните имейл провайдъри в страната за пречистване на лъжливите спам известия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР