ГДБОП предотврати незаконно онлайн разпространение на литературни произведения и учебници.Операцията

...
ГДБОП предотврати незаконно онлайн разпространение на литературни произведения и учебници.Операцията
Коментари Харесай

Антимафиоти спряха дейността на незаконен сайт за учебници

ГДБОП предотврати нелегално онлайн разпространяване на литературни творби и учебници.

Операцията е извършена в съгласуваност с Европол и под управлението на Софийска районна прокуратура. Полицейските дейности са осъществени през вчерашния ден. В рамките на интервенцията е предотвратено противозаконното потребление на литературни творби и учебници за разнообразни специалности във висши образователни заведения, като обекти на авторското и сродни на него права, чрез интернет уеб страницата https://www.7print.bg/.

Установен е притежателят на уеб страницата, разпространявал голям брой копия на учебници и книги, които се предложили за продажба на по-ниски цени, както посредством уеб страницата, по този начин и посредством няколко копирни центъра на територията на София. Според данните досега, предлаганите литературни творби, като обекти на авторското право и сродните му права, са над 13 000.

Разпространение е осъществявано без нужното по закон единодушие на създателите и правоносителите. В хода на работата е изяснено още, че ползвайки уеб страницата, потребителите му са заразявали компютърните си системи със злотворен програмен продукт. Иззети са документи и цифрови устройства, посредством които се е осъществявало противозаконното препредаване.

С оглед установените голям брой нарушавания на правата върху обекти на интелектуалната благосъстоятелност, достъпът до уеб страницата е прекратен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР