ГДБОП иззе голямо количество оръжие, излязло незаконно от "Арсенал"ГДБОП намери

...
ГДБОП иззе голямо количество оръжие, излязло незаконно от "Арсенал"ГДБОП намери
Коментари Харесай

ГДБОП иззе голямо количество оръжие, излязло незаконно от "Арсенал"

ГДБОП иззе огромно количество оръжие, излязло нелегално от "Арсенал"
ГДБОП откри гараж цялостен с картечници, автомати, револвери, муниции и гърмеж в София. Акция е осъществена и в Казанлък. Един „ търговски шеф ” пласирал подправени документи и оръжие.

За взаимната сполучлива реализация със Специализираната прокуратурата през днешния ден детайлности дават шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов, зам.-главният прокурор Иван Гешев и прокурор Евгения Станкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Премиерът Бойко Борисов и основният прокурор Сотир Цацаров персонално участваха при започване на конференцията за медиите, с цел да видят хванатото оръжие.

Големият боеприпас е бил открит в гараж в София, в региона на парк „ Гео Милев ”. На пръв взор са открити към 50 хиляди патрона, само че съгласно проверяващите в хода на тяхното броене броят им може да нарасне до 100 хиляди. Открито е и известно количество черен барут.

Директорът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов заяви, че оръжията излизат от цех „ Арсенал ” в Казанлък. Ще правим сериозна инспекция в цех „ Арсенал ”, добави и Иван Гешев.

Най-характерното от хванатия боеприпас са заглушителите, които се употребяват единствено от специфичните елементи в България, стана ясно от думите на Гешев, който сподели още, че групата за нелегално оръжие е обвързвана с друга, която се е занимавала с неистинен документи. Заложени са няколко чужденци.

За нас е значимо, че задържаме продукта преди да стигне до пазара – източния и европейския. Продължаваме да работим. Днес следва да се разбере какъв брой индивида ще бъдат арестувани, заключи Гешев.

Акцията разяснява и Бойко Борисов с думите: Толкова доста оръжия хванахме, колкото специфичните бригади нямат. И като качество, такива заглушители особено правени като за специфичните елементи и баретите. Една рота автомати, револвери, гранатомети, бяха изброили 40 хиляди патрона. Една част сме си я платили като следена доставка, сподели Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР