ГДБОП и СДВР --> печатница за фалшиви парични знаци на

...
ГДБОП и СДВР --> печатница за фалшиви парични знаци на
Коментари Харесай

Вижте какво откриха в разбитата печатница за фалшиви пари

ГДБОП и Столична дирекция на вътрешните работи --> печатница за подправени парични знаци на територията на висше образователно заведение. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разгласиха видео и снимков материал от полицейската интервенция, извършена нощес в столицата.



При претърсванията на място са конфискувани 4 000 000 $ и 3 600 000 евро. Реализацията е след следствие на получен в Столична дирекция на вътрешните работи сигнал. По случая било формирано досъдебно произвеждане за закононарушения срещу кредитната и финансовата система.



В хода на интервенцията са тествани три адреса. Иззети са печатна машина, фотоплаки с изображение на еврови банкноти, както и такива с изображение на акцизни бандероли, удостоверение за регистрация на МПС, листи с изображение на осигурителна нишка на 50 евро и парични знаци.



В хода на следствието е открито, че за правенето на неистинските документи се претендирали характерни умения, които имал 54-годишен мъж, работил на трудов контракт като печатар в образователното заведение. Той и 48-годишна жена са арестувани, двамата нямат криминалистически регистрации в полицията. Според първичните данни те правили противозаконната активност в извънработно време, както и в съботно неделни дни, и получавали 10 % от това, което са произвеждали. Разпитани са очевидци. Назначени са експертизи. С прокурорско разпореждане на двамата са наложени ограничения „ задържане под стража “ за период до 72 часа и са им повдигнати обвинявания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР