ГДБОП е задържала мъжа, заподозрян, че е крайният получател на

...
ГДБОП е задържала мъжа, заподозрян, че е крайният получател на
Коментари Харесай

Задържан е предполагаемият получател на парите по аферата с АМ Хемус

ГДБОП е задържала мъжа, обвинен, че е крайният адресат на сумата от 60 млн. лв. от противозаконни схеми при строителството на Автомагистрала " Хемус ".

Мъжът е бил задържан нощес и сега той се намира в ареста на столично РПУ, заяви БНР. По неофициална информация е арестуван за 72 часа. Очаква се да му бъдат повдигнати обвинявания.
Нанков изясни има ли строителство на Автомагистрала Хемус, където не би трябвало още да има
За всички прави знаем – от 1-ви стадий до 9-ти стадий. Това съобщи някогашният районен и зам.-регионален министър Николай Нанков, кой...

За първи път мъжът беше задържан за 24 часа при започване на ноември, а по-късно е бил освободен. Според службите средствата са били изтеглени в брой от подставени лица, част от които - клошари и малоимотни хора.

Тогава от полицията оповестиха, че от близо 84 млн. лв. за ЛОТ 5 на Автомагистрала " Хемус " 60 млн. са били изнесени кеш в сакове и чували. Според проверяващите парите са били изтеглени в брой от 5 .

Информацията беше разкрита в. От службите преди време обясниха, че част от средствата са били теглени в чували и носени на незнаен към оня миг човек. Зам-директорът на ГДБОП Любомир Николов удостовери това. Към момента няма изясненост дали е задържан този човек и един от уредниците на схемата.

Предполага се, че отклонение на средства за автомагистрала " Хемус " се е състояло за всички лотове от 1 до 6, за които предплатено са раздадени 696 млн. лв..
Bird.bg сподели още имена на теглили милиони за AM " Хемус " в брой
Още две имена, изтеглили милиони около поръчките за строителството на автомагистрала Хемус, разгласи уеб сайтът Bird.bg. Според обявата...

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР