ГДБОП е извършила проверка по сигнала на депутатите от ГЕРБ

...
ГДБОП е извършила проверка по сигнала на депутатите от ГЕРБ
Коментари Харесай

Делян Добрев: ГДБОП е разследвала далавери с газа на кабинета Петков

ГДБОП е направила инспекция по сигнала на депутатите от ГЕРБ Делян Добрев и Радомир Чолаков по отношение на определяне на условия с диверсификацията на доставките на природен газ.

 

Това осведоми вътрешният министър Иван Демерджиев в отговор до двамата депутати, излиза наяве от пост във фейсбук на депутатът от ГЕРБ и ръководител на енергийната комисия Делян Добрев.

" Получих отговор от министър Демерджиев, че по сигнала ни за далаверите с газа, Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " е направила инспекция и изпраща материалите по подготвеност в Софийска градска прокуратура ", написа той. Добрев е разгласил и копие от писмото на министъра.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев беше разпитан в Националната следствена работа въ връзка със сигнала, който пусна със своя сътрудник Радомир Чолаков през ноември.

Още преди месеци Делян Добрев съобщи, че държавното управление на Кирил Петков е закупувало по-скъп газ и подаде сигнал за това до няколко институции. Тогава той попита кои са медиаторите за газа и по какъв начин са определени и за какво въобще е трябвало да бъдат вкарани.

Делян Добрев акцентира, че държавното управление на Кирил Петков е купувало суровината от съветски медиатори, които ГЕРБ отстрани през 2012 година. Добрев сподели фактура от компанията „ Винтерсхал “, която по думите му е продала газ за 40 млн. евро на България, който е с 30% по-скъп от този по контракта с „ Газпром “.

" Няма никакво друго пояснение за какво вместо да купуваш от " Газпром " непосредствено на 86 евро, ще купиш от румънския " Газпром " на 110 евро. Никаква друга логичност няма, в случай че от тази разлика сред 110 и 86 евро от парите от Румъния като отидат в Швейцария, от Швейцария, евентуално, част от тях се трансферират по офшорки ", счита Делян Добрев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР