ГДБОП арестува сина на Йоско Костинбродския – Иван, за рекет

...
ГДБОП арестува сина на Йоско Костинбродския – Иван, за рекет
Коментари Харесай

Арестуваха сина на Йоско Костинбродския

ГДБОП арестува сина на Йоско Костинбродския – Иван, за рекет и дрога. Младият мъж и още десетина негови приятели са били сюрпризирани в разнообразни градове на България в четвъртък по здрач, написа „ Телеграф “.

Новината потвърдиха от Министерство на вътрешните работи. Подозрението е, че Иван и останалите мъже вземат участие в тайфа, която опитвала да наложи монопол на наркопазара в столицата, споделиха антимафиоти. В същото време от Йоско Костинбродския няма и диря като той се води за търсене от зимата на 2014 година

Иван Йосифов и приятелите му били следени месеци наред. Те влезнали в полезрението на спецченгетата с опитите си силово да се наложат на пазара на опиати в столицата и да са монополисти. Бандата имала няколко разклонения, сочат оперативните данни на Министерство на вътрешните работи. Едни били биячи, други – рекетьори, трети се занимавали с разпространение на дрога, обясниха криминалисти.

Не е ясно тъкмо каква е била ролята на сина на Йоско – дали на главатар или на началник на рекетьорската бригада. Трепърва прокуратурата ще взема решение какви обвинявания да повдига на Йосифов-младши и останалите арестувани. Иван беше задържан и преди няколко години за убийството на очевидеца Хрисим Хрисимов, само че след това беше освободен заради липса на доказателства.

Йоско Костинбродския е именит под земята състезател. Задържан е неведнъж освен у нас, само че и в Гърция. Обвинен е за главатар на бандата за мокри поръчки Килърите 4. Преди да бъде изправен пред спецсъда обаче, Костинбродския избяга. Преди години той също духна, само че беше открит в Солун. След като го екстрадираха ав България, Йоско постоя известно време и още веднъж изчезна. Заедно със суна му Иван и правилния му другар Богьовеца бяха упрекнати в група за дрога и грабежи. Йосиф Йосифов има и една оправдателна присъда в правосъдното си досие. Тя е за атентата против Киро Японеца през 2003 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР