ГДБОП арестува бивш кмет на Свиленград и неговия син при

...
ГДБОП арестува бивш кмет на Свиленград и неговия син при
Коментари Харесай

ГДБОП арестува бивш кмет на Свиленград за трафик на хора

ГДБОП арестува някогашен кмет на Свиленград и неговия наследник при огромна акция против проведена незаконна група, занимаваща се с трафик на хора, научи Дарик радио от полицейски източници. Той е арестуван за 24 часа, а след разпит е освободен.

Д-р Христо Минков е някогашен кмет на града, а сега е общински консултант от ГЕРБ. При интервенцията, ръководена от Специализираната прокуратура, са задържани общо 10 души. Тя е извършена след няколко месечна разработка, при която са употребявани специфични разследващи средства.

Повдигнати са обвинявания на четири лица, единият от които е ръководителят на групата. Те са работили от началото на 2017 година на територията на Свиленград. Престъпната група е превеждала незаконно непознати жители през турската граница. Това се е случило в землището на с. Труд. Там са били преведени 44 иракчани, 14 от които са под 16-годишна възраст, разясняват от прокуратурата.

Ръководителят на групата и един от съучастниците са арестувани за 72 часа. Предстои прокуратурата да изиска да им бъде наложена най-тежката мярка „ задържане под стража ". На двама от групата е наложена парична гаранция от 5000 и 2000 лв., а един е в ареста в Пловдив.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР