"Газпром" започна да доставя природен газ в Сърбия и Босна

...
"Газпром" започна да доставя природен газ в Сърбия и Босна
Коментари Харесай

Шефът на на „Газпром“ с първи коментар за доставките на газ през България

"Газпром " стартира да доставя природен газ в Сърбия и Босна и Херцеговина през територията на България.

От „ Газпром “ показват, че синьото гориво постъпва от Русия в Турция по газопровода „ Турски поток “ по дъното на Черно море, по-късно минава през страната ни, доближава западната ни съседка, където се разпределя за потребителите в Сърбия и Босна и Херцеговина.

Доставките по този маршрут станаха вероятни с помощта на разширението и въвеждането в употреба на новите газопреносни мощности на „ Булгартрансгаз “ в България и на „ Газтранс Нови сад “ в Сърбия.

„ Турски поток “ е актуален, ефикасен и сигурен газопровод, който е нужен на европейските консуматори, съобщи ръководителят на съвета на шефовете на „ Газпром “ Алексей Милер.

По думите му с помощта на новото оборудване природният газ доближава до шест европейски страни. Освен в България, Гърция, Северна Македония и Румъния, доставките на съветско синьо гориво са вероятни към този момент и в Сърбия и Босна и Херцеговина, уточни Милер.

Годишният потенциал на „ Турски поток “ е 31 милиарда и 500 милиона кубични метра газ. Половината от тях за предопределени са турския пазар, другата половина – за европейските консуматори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР