“Газпром се надява да продаде дела си в съвместната компания

...
“Газпром се надява да продаде дела си в съвместната компания
Коментари Харесай

Газпром не иска да има нищо общо с Овергаз


“Газпром ” се надява да продаде каузи си в взаимната компания “Овергаз ”. Руснаците се пробват да създадат това към този момент пет години, само че договорката се забави поради правосъдни разбирателства сред някогашните сътрудници.

На 12 август бордът на шефовете на “Газпром ” съгласува отчуждаване в интерес на “Овергаз ”. Очаква се делът от 50 %, който “Газпром ” има в сдружението, да бъде препоръчан първо на българския сътрудник. Цената е 15,5 милиона евро.

През далечната 1995 година съветският газов холдинг сътвори с български предприемач Сашо Дончев взаимната компания “Овергаз ”, посредством нея в продължение на доста години се осъществяваха доставките на “синьо гориво ” за нашата страна. Българските управляващи се опитваха да договорят директни доставки на съветски газ с държавната “Булгаргаз ”. Договорът беше подписан в края на 2012 година и от 2013 година започнаха доставките, а от 2016 година “Булгаргаз ” стана единственият покупател на съветския газ.

“Овергаз ” не се съгласи, че договорът с “Газпром ” е завършил през 2015 година и стартира арбитраж против “Газпром ” в Международния трибунал към Международната комерсиална палата, а също по този начин внесе недоволство в Европейската комисия за допустимо нарушаване на антимонополното законодателство. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР