Газпром официално поиска от Сименс документите, с които да вземат

...
Газпром официално поиска от Сименс документите, с които да вземат
Коментари Харесай

Газпром скочи на Сименс заради бавещия се ремонт на Северен поток

" Газпром " публично изиска от " Сименс " документите, с които да вземат газотурбинния мотор за " Северен поток ", оповестиха от съветския холдинг, представен от ТАСС.

Германия удостовери, че не разисква с Канада доставката на нови турбини за тръбата.

Говорителят на съветското Външно министерство Мария Захарова дефинира това като " пъклен цирк ".

На 15 юли " Газпром " публично се обърна към " Сименс " с искане да даде документи, които, като се вземат поради актуалните режими на наказания на Канада и Европейския съюз, ще разрешат износа на газотурбинен мотор за компресорна станция Портовая към Русия, сериозно оборудване за газопровода „ Северен поток “ и осъществяване от групата компании " Сименс " на отговорностите ѝ като част от ремонта и поддръжката на газотурбинни мотори “, показват от " Газпром ".

От съветския газов монополист оповестиха, че разчитат на безусловното осъществяване на отговорностите на " Сименс " по поддръжката на газотурбинните мотори, " от които зависи надеждната работа на газопровода " Северен поток " и доставките на природен газ за европейските консуматори ".

От средата на юни " Северен поток " се употребява единствено на 40% от оптималния си потенциал заради ненавременното връщане на газопомпени елементи от " Сименс " поради глобите на Канада против Русия, показва ТАСС.

За момента доставките на газ по " Северен поток " са спрени с обяснението за планови поправки от 11 до 21 юли.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР