Газпром официално поиска от Siemens да предостави документи, позволяващи износа

...
Газпром официално поиска от Siemens да предостави документи, позволяващи износа
Коментари Харесай

Газпром чака документи от Siemens за турбината

" Газпром " публично изиска от Siemens да даде документи , позволяващи износа на турбината за компресорната станция " Портовая " - началната точка на морския газопровод " Северен поток ".

В изказването на съветската компания се споделя: " Газпром " на 15 юли публично изиска от Siemens да даде документи , които, като се вземат поради настоящите режими на наказания на Канада и Европейския съюз, биха разрешили да се изнесе за Русия газотурбинният мотор за компресорната станция " Портовая " - сериозно оборудване за газопровода " Северен поток ", както и осъществяването от страна на групата Siemens на нейните отговорности в региона на ремонта и поддръжката на газотурбинни мотори.

" Газпром " разчита на безусловното осъществяване на отговорностите на групата Siemens по обслужването на газотурбинните мотори, които са от значително значение за надеждната работа на газопровода " Северен поток " и доставките на природен газ за европейските консуматори ", се споделя в изказването.

Припомняме, че съветският монополист " Газпром " преди няколко дни направи сходно изказване, само че тогава акцентът бе върху документи за техническата редовност. В днешното изказване акцентът е върху режима на глобите.
 Турбината от Канада за
Турбината от Канада за " Северен поток 1 " - тест за Путин

Иска ли Путин да унищожи последните останки от икономическа рационалност в подобен сериозен за Русия миг?

Неведнъж в последните месеци от Русия идват спорни поръчки по повод въобще на употребата на " Северен поток 1 ". " При тези условия на газопровода, който е сериозно оборудване ", обявиха от държавната компания през миналата седмица, откакто от Канада оповестиха, че няма да доставят на Русия ремонтирана турбина за компресора " Северен поток 1 ", а, откакто Европейска комисия разгласи, че

В момента газопроводът " Северен поток 1 " работи с 40 % от потенциала си. " Интерфакс " изяснява, че това се дължи на обстоятелството, че една от турбините на тръбопровода не е върната от ремонт в завода в Монреал заради наложените от Канада наказания. Освен това други мотори в компресорната станция " Портовая " също са приключили интервалите си за главен ремонт.

Преди това бе оповестено, че доставките на газ от Русия към Германия по, а като причина бе изложена планувана годишна поддръжка на газопровода. Още преди този момент обаче - преди месец -, съгласно изказванията на съветската страна, поради турбината, която се ремонтира.
 Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията
Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията

Според МААЕ европейските страни няма да могат да попълнят нужния потенциал в газовите си складове преди зимата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР